Többszörös forgalmi vizsga bukás után, volt aki letudott vizsgázni?
Bevallom őszintén, 4x buktam meg fél évvel ezelőtt..
Nyilván a motivációm a béka segge alá került a sorozatos bukások után anno, ezért hallani sem akartam arról hogy folytassam. Sokan mondják hogy próbáljam meg azt az ötödik vizsgát, nem vesztek semmit vele. De úgy érzem, elszórakoztam a lehetőségeim, főleg az utolsó kettőt. Egyszóval nem vagyok magammal elégedett. A vezetés az órákon nem ment rosszul. Vizsgán sosem volt veszély helyzet, de mégis megbuktam. Volt benne talán kis vizsgabiztosi "szemétkedés" is, de főleg én az bénázásaim miatt történt a bukás. Ezeknek az oka figyelmetlenségből, és izgulásból fakadt. Mindig görcsöltem vizsga előtt, tudtam hogy jön az "öltönyös hóhér", és én majd ülök ott befeszülve és vezetnem kell, ő pedig lesi minden mozdulatomat 45-50 percen keresztül. Szóval motivációm az nagyjából a nullával volt egyenlő, viszont mégis ott van bennem az űr, hogy talán újra kéne kezdenem és majd sikerülni fog. Volt valaki ilyen szituban, hogy össze szedte magát a bukásai után, és visszatért letenni a jogsit? Mert ez nem olyan szerintem közel sem, mint mikor megbuksz az iskolában. Itt rengeteg tényezőtől függ a sikeres kimenetel (szerintem). Bevallom, picit talán traumatizált is lettem a bukások miatt, rossz időszakként gondolok vissza a vezetésre, mikor várakozunk a felügyeletnél a vizsgabiztosra, már attól tiszta rossz érzés fog el. Próbáltam ellazulni vizsgán, és arra alapozni hogy itt vagyok az aki fizet, meg amúgy is nincs veszteni valóm, de valahogy ahogy mentünk a felügyelet felé, meg ahogy beült a vizsgabiztos, mindig elkapott a pánik. Volt olyan vizsga ami jobban ment, és majdnem végig mentem, de volt ahol egyből meghúztak 2 perc után.
Nekem minden elsőre meg lett, pedig az A kategórián a motorral még a piroson is átmentem, de jó szívű volt a vizsgabiztos igy átengedett. :D
Egyébként van akiknek sokadjára sikerül, én egy angol fickóról hallottam akinek 52. próbálkozásra lett meg végül a vizsga.
Ezt a magyar cikket találtam a témában, vannak bőven akiknek csak 10. próbálkozásra sikerül:
Abból kell kiindulni, hogy pusztán már az mekkora összegbe van, hogy eljutottál idáig. Azaz kár lenne veszni hagyni, majd lehet pár év után meg teljesen a 0-ról újra kezdeni mindent és még többet kiadni a jogsira.
Rutint kellene szerezni, és persze én nem biztatok senkit, hogy esetleg családtag, rokon segítségével elhagyatott parkolóban meg földutakon vezetgessen az ember jogsi nélkül ;) - vagy az oktatóval kellene beszélni, hogy 1-1 olyan kevésbé forgalmas hétvégi napon bejárni a lehetséges vizsga útvonalakat, hogy meg tudd jegyezni hol vannak pl jobb kezes utcák, hol kell majd esetleg sávváltással besorolni, hogy majd balra kanyarodj, stb, stb - szóval hogy ne érjen váratlanul 1-1 feladat.
És persze a mai világban a hallottak alapján furcsállom, hogy maga az oktató nem mondja azt kerek perec, hogy X vizsgáztató "felára" Y Forint, és megy neki a boríték. Állítólag nagyon sok helyen így szereztek jogsit az emberek, de persze ezt nem tudom, mert én még abban az (ős)korban vizsgáztam a 90-es években (amikor még külön volt rutin vizsga is, Bp-en a jó öreg mogyoródi úti tanpályán, ahol azóta már egy élelmiszer üzletlánc áruháza van), amikor ez még egyáltalán nem volt bevett szokás.
Osztálytársam 9x bukott meg, mire befejeztük az iskolát. (Volt, amikor azért húzták meg, mert nem ment elég gyorsan, a következő alkalommal meg azért, mert kb. ugyanazzal a sebességgel ment, de akkor már relatív gyorshajtásnak minősült, havazás miatt.)
Pár évvel később láttam a városban autóval egyedül, tehát végül csak sikerült neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!