Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Többszörös forgalmi vizsga...

Többszörös forgalmi vizsga bukás után, volt aki letudott vizsgázni?

Figyelt kérdés

Bevallom őszintén, 4x buktam meg fél évvel ezelőtt..

Nyilván a motivációm a béka segge alá került a sorozatos bukások után anno, ezért hallani sem akartam arról hogy folytassam. Sokan mondják hogy próbáljam meg azt az ötödik vizsgát, nem vesztek semmit vele. De úgy érzem, elszórakoztam a lehetőségeim, főleg az utolsó kettőt. Egyszóval nem vagyok magammal elégedett. A vezetés az órákon nem ment rosszul. Vizsgán sosem volt veszély helyzet, de mégis megbuktam. Volt benne talán kis vizsgabiztosi "szemétkedés" is, de főleg én az bénázásaim miatt történt a bukás. Ezeknek az oka figyelmetlenségből, és izgulásból fakadt. Mindig görcsöltem vizsga előtt, tudtam hogy jön az "öltönyös hóhér", és én majd ülök ott befeszülve és vezetnem kell, ő pedig lesi minden mozdulatomat 45-50 percen keresztül. Szóval motivációm az nagyjából a nullával volt egyenlő, viszont mégis ott van bennem az űr, hogy talán újra kéne kezdenem és majd sikerülni fog. Volt valaki ilyen szituban, hogy össze szedte magát a bukásai után, és visszatért letenni a jogsit? Mert ez nem olyan szerintem közel sem, mint mikor megbuksz az iskolában. Itt rengeteg tényezőtől függ a sikeres kimenetel (szerintem). Bevallom, picit talán traumatizált is lettem a bukások miatt, rossz időszakként gondolok vissza a vezetésre, mikor várakozunk a felügyeletnél a vizsgabiztosra, már attól tiszta rossz érzés fog el. Próbáltam ellazulni vizsgán, és arra alapozni hogy itt vagyok az aki fizet, meg amúgy is nincs veszteni valóm, de valahogy ahogy mentünk a felügyelet felé, meg ahogy beült a vizsgabiztos, mindig elkapott a pánik. Volt olyan vizsga ami jobban ment, és majdnem végig mentem, de volt ahol egyből meghúztak 2 perc után.

jan. 26. 19:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Legrosszabb öreg lomha autón tanultam , sok órát vettem feketén is . 3 szor megvágtak ebből 2 jogos volt , az utolsó azért lett mert a legpénzéhesebb biztos jött aki vitázott az oktatóval politizált ,mivel nem kapott stexet buktam . Ezek után elhordtam a család kocsiját éjjel hajnalban , pár hét után rutinom lett mentem a 4.vizsgára . Ekkor átmentem 10en percnél megköszönték sikerült .
jan. 26. 19:28
 2/5 AzImi válasza:

Nekem minden elsőre meg lett, pedig az A kategórián a motorral még a piroson is átmentem, de jó szívű volt a vizsgabiztos igy átengedett. :D

Egyébként van akiknek sokadjára sikerül, én egy angol fickóról hallottam akinek 52. próbálkozásra lett meg végül a vizsga.

Ezt a magyar cikket találtam a témában, vannak bőven akiknek csak 10. próbálkozásra sikerül:

[link]

jan. 26. 19:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Abból kell kiindulni, hogy pusztán már az mekkora összegbe van, hogy eljutottál idáig. Azaz kár lenne veszni hagyni, majd lehet pár év után meg teljesen a 0-ról újra kezdeni mindent és még többet kiadni a jogsira.

Rutint kellene szerezni, és persze én nem biztatok senkit, hogy esetleg családtag, rokon segítségével elhagyatott parkolóban meg földutakon vezetgessen az ember jogsi nélkül ;) - vagy az oktatóval kellene beszélni, hogy 1-1 olyan kevésbé forgalmas hétvégi napon bejárni a lehetséges vizsga útvonalakat, hogy meg tudd jegyezni hol vannak pl jobb kezes utcák, hol kell majd esetleg sávváltással besorolni, hogy majd balra kanyarodj, stb, stb - szóval hogy ne érjen váratlanul 1-1 feladat.

És persze a mai világban a hallottak alapján furcsállom, hogy maga az oktató nem mondja azt kerek perec, hogy X vizsgáztató "felára" Y Forint, és megy neki a boríték. Állítólag nagyon sok helyen így szereztek jogsit az emberek, de persze ezt nem tudom, mert én még abban az (ős)korban vizsgáztam a 90-es években (amikor még külön volt rutin vizsga is, Bp-en a jó öreg mogyoródi úti tanpályán, ahol azóta már egy élelmiszer üzletlánc áruháza van), amikor ez még egyáltalán nem volt bevett szokás.

jan. 27. 02:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Osztálytársam 9x bukott meg, mire befejeztük az iskolát. (Volt, amikor azért húzták meg, mert nem ment elég gyorsan, a következő alkalommal meg azért, mert kb. ugyanazzal a sebességgel ment, de akkor már relatív gyorshajtásnak minősült, havazás miatt.)

Pár évvel később láttam a városban autóval egyedül, tehát végül csak sikerült neki.

jan. 27. 08:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem 5. alkalommal sikerült. Kb. ugyanaz volt a helyzet, mint neked. Nagyon stresszeltem, nem segített az a fagyos hangulat sem, amikor beült a vizsgabiztos. Vezetési órákon nekem is jól ment, és sosem olyan miatt buktattak meg, hogy veszélyes helyzetet idéztem volna elő. Ötödjére úgy voltam vele, hogy lesz*rom az egészet, ha ez se sikerül, akkor megyek a PÁV-ra, utána már úgysem kekeckednek annyit. Három és fél éve lett meg a jogsim, azóta is vezetek minden nap, balesetmentesen. Fel a fejjel, túl leszel rajta! :)
jan. 27. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!