Segítetek értelmezni a kérdést? "Balra kanyarodásra felkészüléskor szabad-e ráhajtani az egyirányú forgalmú utcában az ellen irányban kijelölt autóbusz forgalmi sávra?"
Van egy egyirányú utca, amibe a másik irányba csak busz hajthat be, van neki külön sávja is.
Te a jó irányba mész, a kérdés az, hogy rámehetsz-e a fordított irányú buszsávra, ha épp balra kanyarodnál.
Ahogy a 2-es írja.
De azért engem inkább az érdekelne, hogy van-e ilyen az országban bárhol :D
Segítünk értelmezni a kérdést, ahogy kérted.
Van egy egyirányú utca, amiben te a helyes irányban autózol, a jobb oldali sávban. Gondolom, eddig megvan.
A másik oldali sávba szemből csak a busz jöhet be, más nem. Vágod eddig?
Te honnan kanyarodhatsz balra szabályosan? Rámehetsz-e a másik sávra, amit csak a busz használhat?
Most már érted?
(Ahogy a hármas írja, valószínűsíthetően nincs ilyen forgalmi helyzet Mo.-n, de máshol Európában akár lehet is. De ez mellékkörülmény.)
Az út képe nem rakódott össze a fejemben. De akkor, ha jól értem, ahogy a 2. válaszoló írta, az én utcámban (ami amúgy egyirányú) van egy buszsáv is, ami ellentétes irányú.
Így már tudom a választ, köszönöm.
Hacsak nincs záróvonal.
A linken kettős záróvonal a keresztutcánál megszaggatva, tehát lehet.
9
A belinkelt utcaképen épp a szemed nem veri ki azonnal mindjárt kettő darab egyirányú utca tábla :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!