Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Segítetek értelmezni a kérdést...

Nemtudszrolamsemmit kérdése:

Segítetek értelmezni a kérdést? "Balra kanyarodásra felkészüléskor szabad-e ráhajtani az egyirányú forgalmú utcában az ellen irányban kijelölt autóbusz forgalmi sávra?"

Figyelt kérdés
A kresz tanulása közben találkoztam vele, de ahogy látom nem nagyon van értelme a kérdésnek (lehet rosszul gondolom).

tegnap 18:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Melyik részét nem érted?
tegnap 18:31
 2/11 anonim ***** válasza:

Van egy egyirányú utca, amibe a másik irányba csak busz hajthat be, van neki külön sávja is.

Te a jó irányba mész, a kérdés az, hogy rámehetsz-e a fordított irányú buszsávra, ha épp balra kanyarodnál.

tegnap 18:45
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a 2-es írja.

De azért engem inkább az érdekelne, hogy van-e ilyen az országban bárhol :D

tegnap 18:50
 4/11 anonim ***** válasza:

Segítünk értelmezni a kérdést, ahogy kérted.

Van egy egyirányú utca, amiben te a helyes irányban autózol, a jobb oldali sávban. Gondolom, eddig megvan.

A másik oldali sávba szemből csak a busz jöhet be, más nem. Vágod eddig?

Te honnan kanyarodhatsz balra szabályosan? Rámehetsz-e a másik sávra, amit csak a busz használhat?

Most már érted?

(Ahogy a hármas írja, valószínűsíthetően nincs ilyen forgalmi helyzet Mo.-n, de máshol Európában akár lehet is. De ez mellékkörülmény.)

tegnap 18:56
 5/11 A kérdező kommentje:

Az út képe nem rakódott össze a fejemben. De akkor, ha jól értem, ahogy a 2. válaszoló írta, az én utcámban (ami amúgy egyirányú) van egy buszsáv is, ami ellentétes irányú.

Így már tudom a választ, köszönöm.

tegnap 19:00
 6/11 anonim ***** válasza:
78%
tegnap 19:40
 7/11 anonim ***** válasza:
50%

6

És létezik! :D

tegnap 19:42
 8/11 anonim ***** válasza:

Hacsak nincs záróvonal.

A linken kettős záróvonal a keresztutcánál megszaggatva, tehát lehet.

tegnap 20:07
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nem létezik. Sehol nincs egyirányú utca tábla.
tegnap 20:20
 10/11 anonim ***** válasza:
69%

9

A belinkelt utcaképen épp a szemed nem veri ki azonnal mindjárt kettő darab egyirányú utca tábla :O

tegnap 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!