Lehet jobbkezes egy egyirányú táblával ellátott utca jobbról ha nincs más elsőbbséget adó jelzés kint ?
Elöszőr is nem, nem kérek alpári stílusú beszólogatós válaszokat köszönöm!Azt tartsa meg minden okostojás;)
Aki pedig rendesen válaszol azt hálásan köszönöm!
Tudom hogy ha nincs
elsőbbségadás tábla a keresztező úton ,vagy csak behajtani tilos van kint,esetleg zsákutca tábla akkor az jobbkezes.
Viszont mivan ha csak egyirányú utca tábla van a keresztező úton nekem jobbról?
Nyilván egy mellék utcáról nem egy főútról gondolom ezt..
Ez most egy bután hangzó kérdés..de tanulom a kreszt éppen.
És igen,sok videót,oldalt át böngészek, de jó biztosra menni.
Bár a mai világban nehéz bármibe is biztosra menni..hiszen váratlan helyzetek mindig adódhatnak 😏
Rendben akkor azt is jobbkezesnek tekintjük.
Köszönöm :)
Nemtudom miért voltam ebben bizonytalan.
Talán mert annyi mindent kell tudni,megjegyezni🙉
Illetve még valami,egyirányú utcáról balra kanyarnál balra sorolunk,
Jobbkezes/egyenrangú/ utcáról pedig jobbról hajtjuk végre a balra kanyarodást akkor mindig ugye?🙈
Igen ha mondjuk van felezővonal.
De ha csak egy mellék utca (nem főút) akkor jobbról hajtok ki balra hogy elférjen mellettem aki mondjuk balról meg bejönne :D ?!
Ha nincs felfestett felezővonal, akkor a képzeletbeli felezővonalhoz sorolsz, azaz kb. az úttest közepéhez.
Ha olyan szűk az utca, hogy nem fér el a szembejövő, akkor nyilván lehúzódsz, ez józan paraszti ész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!