Elütöttem egy bringást jobbkezes kereszteződésben, mert nem adott elsőbbséget, és most kártéritést követel. Mi ilyenkor a teendő?
Jobbkez az bizony jobbkez. Kiscicuka azt hitte ha otthon maskepp meseli a sztorit, majd apu elintezi a csunya bacsival.
Feljelenthetnek, de csunya bukta lesz belole (nekik). Amugy mire fel kovetelik a karteritest, a lehorzsolt tenyerere?
ezt benézted. ilyenkor mentőt kell hívni, mert személyi sérülés történt(még ha nem is látszik) ők meg hívják a yardot..
pont így jártam én is, azzal a különbséggel, hogy én nem kajáltam meg a dumáját, hogy nincs baja, már hívtam is a mentőket...ekkor meg akart lépni, de visszatartottam...és ez volt a szerencsém.
később megtudtam, hogy a mentők elengedték, a rendőrök is, de kiderült, hogy csúnyán feldagadt a térde. Mivel volt jkv, ezért engem nem vegzálhatott.
amúgy fizethetnék még ma is.
szóval már késő tanácsot adni, de annyit igen, hogy azért az ötvenezerért kérj tanácsot egy közlekedési ügyvédtől..ez a teendő.
nem bánod meg..
Polgári peres ügyekben, a bizonyítási kényszer annál van, akinek érdekében áll.
Ha feljelentenek, akkor bizonyítaniuk kell, hogy te okoztad a balesetet. Ezt el fogják veszíteni. Te viszontkeresettel élhetsz, s neked tanúként ott van a bringáról származó festék és a bírósági idézés is.
Diszkréten, tanúk nélkül megérteted a papával, hogy te örömmel állsz a per elé. Ügyvéded már ki is számolta a követelésed. A járművet meg kell javítani. Annak is van díja, de amíg szervizben van, nem termel neked bevételt. A tárgyalásokra járás is bevételkiesés.
A pert egészen biztosan el fogják veszíteni, hiszen egyértelmű, hogy a lány hibázott.
Ez még akkor is így lenne, ha te rossz oldalon közlekedsz (szabályosan vagy szabálytalanul lényegtelen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!