Ha Vezetésnél (autótanfolyam) kanyarhoz érek, és véletlenül rá lépek a kuplungra, akkor mi a teendő?
Véletlenül ne lépj rá egyik pedálra sem, a vezetés tudatos dolog.
Az ilyenek szoktak beszáguldani a kirakatba/kertbe/étterembe.
Visszamenni a rutinpalyara, es ujrakezdeni a pedalkezeles gyakorlasat, amig nem lepsz ra semmire 'veletlenul'.
Egyebkent meg lelepsz rola...
'de hallottam már olyanról, aki határozottan a kuplungra lépett, majd gyors ellenkormány a reakció és a gázzal játszadozva megtartotta a driftelés egyensúlyát'
csak remelni merem, hogy a nem tul tavoli jovoben nem lesz jogositvanyod. nem, az 'azt hallottam' az nem mukodik 110-nel a vizes uton, autok kozott, utasokkal, ott valaki meg fog halni. ha szerencsed van (!), akkor csak te, ha nincs, akkor valaki mast olsz meg.
Nem is mernék ilyet tenni.
Épp ezaz, hogy ettől félek, hogy valami megzavar, és a fék helyett a kuplungra lépek.
Egyébként el is dobnám a kormányt, ha megpördülne az autó ijedtemben.
"ettől félek, hogy valami megzavar, és a fék helyett a kuplungra lépek. "
Hát ez szinte kizárt. Vagy kapitálisvadbaromnak kell lenned hozzá. A féket ugyanis a jobb lábbal kezejük, a kuplungot meg a ballal.
Töredelmesen bevallom, velem már előfordult, hogy 5 sebességes váltójú autóban fel akartam kapcsolni hatodikba és már lenyomtam a kuplungot is, amikor rájöttem, hogy abban nincs több fokozat.
Ilyenkor gáz nélkül visszaengedni a kuplungot és tovább menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!