Mennyi időm van megcsináltatni a jogosítványomat, sikeres forgalmi vizsga után?
Figyelt kérdés
Augusztus végén megcsináltam a forgalmit, viszont halogattam bemenni az okmányirodába megcsináltatni a jogsit. Azóta tökre meg is feledkeztem róla. Az lenne a kérdésem hogy van-e valami határideje hogy megcsináltassam.xdma 02:23
1/2 anonim válasza:
Neked már van jogosítványod. A sikeres forgalmi vizsgáról a jelentés bekerült a rendszerbe és ezzel te érvényes jogosítvánnyal rendelkező személy lettél. Hogy a plasztik kártyát mikor váltod ki, az már rád tartozik. Ha holnap akkor holnap, ha 20 év múlva akkor 20 év múlva. Mondjuk az orvosi vizsgálatnak van egy 10 éves lejárati dátuma, szóval mondhatni 10 éved van megcsináltatni, de 10 év után is csak egy 10 perces vizsgálat kell és már csináltathatod is a kártyát.
2/2 anonim válasza:
Azt azért tegyük hozzá, hogy hiába vizsgáztál le, jelenleg a rendőrök adatbázisa szerint nem rendelkezel jogosítvánnyal, mert csak a KAV rendszerében van benne a sikeres vizsgád ténye. Ahhoz, hogy hivatalosan is vezess, el kell indítanod a plasztikkártyád legyártatását, vagyis be kell menni az okmányirodába, vagy ha van ügyfélkapud, és 3 éven belül csináltattál valamilyen fényképes igazolványt, útlevelet, akkor otthonról is tudod igényelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!