Körülbelül fél éve van meg a jogosítványom, de nem merek vezetni. Hogyan tudnám ezt legyőzni?
Folyamatosan azt érzem hogy félek a vezetéstől, egyedül el sem merek indulni.
A vezetési óráimat nagyon élveztem, elsőre átmentem a forgalmi vizsgán, de úgy érzem, hogy ez is csak a vizsgabiztos jóindulatán múlt, ugyanis a vizsga után azt mondta, hogy még nagyon oda kell figyelnem, és tett egy olyan megjegyzést is, hogy ő most az én helyemben nem dicsekedne senkinek sem...(azóta sem értem ezt a kijelentést, mégsem megy ki a fejemből, úgy érzem hogy minden motivációmat elvette a vezetéstől).
Vezetni általában a párom mellett szoktam, aki szerencsére nagyon türelmes velem, azonban pánikba esem attól, ha vannak mögöttem, pl. egy kanyar előtt; városi közlekedésnél átadom neki valamilyen félre eső helyen a pályát, ugyanis rettegek attól, hogy összetöröm valaki autóját, esetleg lefulladok..
Hogyan tudnám ezeket leküzdenem? Ki volt még ilyen helyzetben? Nektek mi az, ami segített ebben?
Ha átmentél a vizsgán, akkor mindenképességed, tudásod megvan ahhoz, hogy vezess. Aki nem alkalmas, azt nem fogják átengedni csúszópénzért sem.
Ahogy 4-es írta, fokozatosan növeld a napi távolságot, útvonal bonyolultságot, de minden nap vezess valamennyit! Nézd meg a Waze-n, mikor van a legkisebb forgalom, és indulás! A félelem valamilyen szinten normális, hiszen olyan dolgot csinálsz, amit addig nem. Viszont a gyakorlattal ez a félelem el fog múlni. Ha nem gyakorolsz, annál nehezebb lesz elindulni, mert bebeszéled magadnak, hogy neked ez nem megy. Pedig de, megy! Ha levizsgáztál, akkor megy. Pont. Indulj! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!