Ennél a helynél az autósnak elsőbbséget kell adnia a gyalogosnak/biciklisnek?
Mivel nincs kitéve gyalogosátkelőhelyre figyelmeztető tábla és nekik még egy stop tábla is ki van rakva én simán át szoktam hajtani kocsival mégis sok más autós viszont megáll és a "puhatestűek" is sokszor olyan tempóval mennek át mintha nem lenne holnap.
Szóval lehet köpködni, de jogsival a zsebemben nem tudom biztosra mondani, hogy itt kinek van elsőbbsége.
Nem vagy te hülyegyerek, nagyon jól tudod, hogy az utcán haladónak van elsőbbsége (akár autó, akár motor, akár lovaskocsi).
Szóval a kérdés inkább az, hogy mit vársz ettől a kis hisztitől?
A bringásoknak ott a STOP tábla, egyértelműen minden esetben meg kell, hogy álljanak.
Viszont a STOP tábla nem vonatkozik a gyalogosokra, akiknek elsőbbségük van (zebra hiányában is) a kanyarodó járművekkel szemben. Vagyis ha egy jármű az Angyalföld-tér nevű utcáról balra kikanyarodva keresztezi a gyalog- és kerékpárutat, a gyalogos mehet először. Ha egy jármű egyenesen haladva keresztezi a gyalog- és kerékpárutat, a járműnek van elsőbbsége.
Első! De nagy az arcod! A parkoló belső útjai is közutak. Pont olyanok, mint bármelyik. Az ott közlekedő is a forgalom része.
Kerékpáros: bringás zebra nincs. A felfestés csak a bringásnak mutatja, hogy arra folytatódik az útja. Autós fokozott óvatosságra inti.
Hogy kinek van elsőbbsége, tábla dönti el.
Itt a bringásnak stop táblája van. Tehát bármerről is érkezel, neked van elsőbbséged. Akkor us, ha szintén kerékpáros vagy.
Gyalogos esetében: a kanyarodó járművel szemben elsőbbsége van.
4. és 5. választ lepontozó részt vehetne egy utánképzésen. Pl. hogy mi is jelent a parkoló.
De az út fogalma sem tiszta, úgy látom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!