Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ennél a helynél az autósnak...

Ennél a helynél az autósnak elsőbbséget kell adnia a gyalogosnak/biciklisnek?

Figyelt kérdés

[link]

Mivel nincs kitéve gyalogosátkelőhelyre figyelmeztető tábla és nekik még egy stop tábla is ki van rakva én simán át szoktam hajtani kocsival mégis sok más autós viszont megáll és a "puhatestűek" is sokszor olyan tempóval mennek át mintha nem lenne holnap.

Szóval lehet köpködni, de jogsival a zsebemben nem tudom biztosra mondani, hogy itt kinek van elsőbbsége.

ápr. 7. 16:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
10es: ha a biciklisnek stop táblája van, miért is van elsőbbsége? kérlek oszd meg azt a kresz-szabályt, hogy ez így van.
ápr. 8. 06:49
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg a táblák mind jól láthatóak, akárcsak a STOP felirat felfestés...
ápr. 8. 06:51
 13/17 bazaltkaroly ***** válasza:
91%

A biciklisnek egyáltalán nincs, mert STOP táblája van. Gyalogos résztől kicsit el van szúrva ez a rész, mert ha például szemből jössz, akkor nincs elsőbbsége a gyalogosnak, a zebra hiánya miatt, azonban, ha jobbról mész, akkor elsőbbséget kell adnod. Ugyan van ott egy elsőbbségadás tábla, ha jobbról mész, de szerintem ez egy kicsit forgalomtechnikai hiba. Szerintem egyértelműbb lenne, ha csinálnának egy zebrát oda, így nem lenne fejvakarás.

Én csak annyit tudok tanácsolni, hogy fokozott óvatossággal haladj, amikor át akarsz haladni, így nem lesz semmi baj.

ápr. 8. 08:26
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

10-es:

STOP tábla azért megvan? Vagy az csak díszelem?

ápr. 8. 10:21
 15/17 anonim ***** válasza:
35%
Csak az én szememet szúrja a „puhatestű” szó a kérdésnél?
ápr. 8. 10:32
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
#10 jobb lenne ha újra megnéznéd a linket és felismernéd a bringaúton lévő stop táblákat. Ha az autós kanyarodik akkor is elsőbbsége van a bringással szemben, a gyalogossal szemben viszont nem. Viszont ha az autós merőlegesen megy át, akkor gyalogosokkal szemben is elsőbbsége van, mert az nem zebra, csak kerékpáros átvezetés.
ápr. 8. 13:38
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel nem kerékpársáv van, hanem gyalog- és kerékpárút, még a kerékpárosnak is elsőbbsége van."

Az ne zavarjon, hogy a kerékpárosnak ott a STOP tábla...

ápr. 8. 19:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!