Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit csinálnátok, ha egy...

Mit csinálnátok, ha egy ismerősötök büszkélkedve mesélné, hogy büntetőfékezett valakinek?

Figyelt kérdés

Én biztos nem hagynám reakció nélkül, hiszen alapvetően avval dicsekszik, hogy veszélyeztette mások életét. Nálam ez nagyjából ugyanaz a kategória, mintha azt mesélné, hogy belekötött valakibe, és szétverte.

Ha nem annyira közeli ismerős, akkor részemről teljes kapcsolatmegszakítás, törlés Facebookról, ha ott is ismerősöm volt, és onnantól max. köszönök neki, ha találkozunk.

Ha közeli ismerős, esetleg legjobb haver, akkor néhány hónap mosolyszünet, éreztetném vele hogy baromi nagyot csalódtam benne. Tepernie kellene a szimpátiám visszaszerzéséért. De jó eséllyel ugyanolyan jóba már nem tudnék lenni vele, mint azelőtt.

Ti hogy volnátok evvel?

márc. 10. 11:08
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

"Nehogy már ne lehessen sose használni a féket, mert minden faxszopó, aki nem tart távolságot büntetőfékre hivatkozik."

Ezért kell hátra is betenni egy kamerát!!!! Mindjárt kiszáll a sok fax a 5eggemből

márc. 15. 18:46
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Figyelmeztetnem, hogy manapság ezert elveszik a jogsit, és "megdicserném", hogy milyen f@sz@gyerek...
márc. 24. 21:03
 23/34 anonim ***** válasza:
49%

Dehogy veszik el.

Azt mondják ej nyebejnye aztán minden megy ugyanúgy tovább

márc. 25. 18:51
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

@23

Szerencsére nem így van.

Nagyon durván büntetik a közúti veszélyeztetést (lásd. büntetőfékezés)

Ha ebből baleset van, minimum hogy a jogsi ugrik, végleg.

És lehet letöltendő is belőle, ha annyira frusztrált vagy, hogy egy busszal csinálod mint a Berki Krisztián (Isten nyugosztalja).

márc. 25. 23:41
 25/34 anonim ***** válasza:

@8

"Elvileg börtönbüntetés is jár(hat) érte, de szerintem maximum felfüggesztettet kapnak, mivel sajnos, részben ki lehet magyarázni"

Nem sajnos, nem kéne letölteni börtönt egy "road rage"-ért. Elég a felfüggesztés.

Jogsit bevonják egy életre, vagy járhat pszichológiai vizsgálatokra hogy visszakapja, ezt nem tudom.

márc. 25. 23:54
 26/34 NTBS ***** válasza:
Elmondanám neki, hogy milyen veszélyt okozott vele.
ápr. 29. 15:07
 27/34 anonim ***** válasza:

"De állítólag normálisnak tűnő emberek is szoktak büntetőfékezni."

Na akkor elmondom olyanként, aki sosem büntetőfékezett még 20 év alatt, de baromira akar.

Igen, tudjuk, ne önbíráskodj. Igen, tudjuk, ha hamar felmegy a vérnyomásunk, ne üljünk volán mögé.

De a büntetőfék neve nem hiába az, ami. Amikor egy fas*cibáló megelőz kanyarban (!) 140-el, úgy, hogy szemből jönnek, mellettem van a gyerekem, majd 200 méter után lelassít 60-ra lefordul egy mellékútra, legszívesebben utánahajtanék és szétverném azt a hülye fejét. Amikor szintén kanyarban kamion előz kamiont (ma 2x is előfordul velem!!), legszívesebben eléjük raknék egy autót ami szembe jön 120-al és nevetve nézném, ahogy börtönbe zárják őket gyilkosságért.

És itt nem csak a sebességről van szó. Itt arról van szó, hogy ismert útszakaszon megyek 110-el és mivel persze van akinek semmi nem elég, a mögöttem lévő belehúz a seggembe 1 méterre, nem viccelek, rendszeresen 1-2 méter távolságból tolnak le az útról, mikor már így is túlléptem a sebességhatárt, akkor igenis belefékeznék legszívessebben az autóba. De úgy, hogy az ő kocsija törjön totálkárosra és feküdjön fekvőgipszben egy évet. Hogy tudja meg, az autó nem egy játék. Az élet nem egy videújáték. It vannak váratlan dolgok. Például, hogy elém ugrik egy őz, egy nyúl. Vagy durrdefektet kapok, elrántom a kormányt stb.

Nem, sosem tettem még meg és nem is fogom. Mert úgyis én húznám a rövidebbet, nem szórakozok a karmával. :)

De azoknak akik úgy vezetnek mint a balfaxok, csak szólok. Miattatok alakult ki a BÜNTETŐfék fogalma! Persze az ilyenek úgyse ismernek magukra. De ha nem lennének ilyesfajta gyökerek az úton, akkor nem lennének büntetőfékező gyökerek sem az úton. Ok okozat. :)

ápr. 29. 19:29
 28/34 anonim ***** válasza:
77%

27:

Itt a pont, ha a büntetőfékező mögött valóban egy faxalap van, annak hiába van akár kamerája is, ha balfaxul vezetett, nem fogja merni felhasználni a felvételt, mert őt is büntetik.

Az én kérdésem az volna hogy a "büntetőféjezés" miért NAGYOBB bűn, mint az ok adása erre?

Amúgy nagyon úgy néz ki a KRESZ (és nem csak Magyarországon), hogy a rendőrség nem megakadályozni akarja pl a gyorshajtást hanem inkább tenyerét dörzsölve várja.

Tudom tudom, azért kell az autópályán elengedni a mögöttem 190-el érkezőket (nekem nem besorolni majd beragadni jobbra a 70-nel cammogó kamionok közé mert utána meg nem tudok kimenni balra a mögöttem 170-nel jövők miatt), mert hátha éppen egy "szülő nőt visznek a kórházba".

Hát úgy látom K. sok szülő nőt és haldokló nagymamát visznek mindig minden nap autópályán tehát másik városba.

Miért is akarják a hivatalos rendfenntartó szerveek, hogy hagyjuk az ötleteket száguldozni?

Mert ha nem hagynánk ugrana a bevétel.

Miért nincs minden autópálya be- és kijáratnál kamera ÁTLAGSEBESSÉG mérésére? Mert ugrana a bevétel.

Ilyen egyszerű.

ápr. 30. 09:16
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy büntető fék ide vagy oda, a követési távolságot és sebességet mindig úgy kell megválasztani, hogy akkor is biztonságosan tudjunk fékezni ha előttük hirtelen befékeznek.

Ezt betartva csakis akkor lehet gond ha valaki bevágódik elénk eg másik sávból. De erre van a kamera a kocsiban pl

ápr. 30. 09:24
 30/34 A kérdező kommentje:

28: Ha valaki előttem büntetőfékezne, akkor én a felvételből nyilván csak azt a részt mutatnám meg, a megelőző percek történéseit nem. De szerintem a rendőrség is elsősorban arra kíváncsi, hogy valóban történt-e büntetőfékezés. Nem pedig arra, hogy amit a másik pampog, mint jogos indokot a bosszúra, tényleg úgy volt-e. A bosszút semmilyen körülmények között nem engedi a törvény.

"Az én kérdésem az volna hogy a "büntetőféjezés" miért NAGYOBB bűn, mint az ok adása erre?"

De ez az, hogy mit értünk ok adása alatt? Valakinek már az is ok, hogy csak szimplán megelőzöd. Vagy pedig rá mersz dudálni, miután majdnem elcsapott vagy leszorított.

ápr. 30. 09:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!