Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit csinálnátok, ha egy...

Mit csinálnátok, ha egy ismerősötök büszkélkedve mesélné, hogy büntetőfékezett valakinek?

Figyelt kérdés

Én biztos nem hagynám reakció nélkül, hiszen alapvetően avval dicsekszik, hogy veszélyeztette mások életét. Nálam ez nagyjából ugyanaz a kategória, mintha azt mesélné, hogy belekötött valakibe, és szétverte.

Ha nem annyira közeli ismerős, akkor részemről teljes kapcsolatmegszakítás, törlés Facebookról, ha ott is ismerősöm volt, és onnantól max. köszönök neki, ha találkozunk.

Ha közeli ismerős, esetleg legjobb haver, akkor néhány hónap mosolyszünet, éreztetném vele hogy baromi nagyot csalódtam benne. Tepernie kellene a szimpátiám visszaszerzéséért. De jó eséllyel ugyanolyan jóba már nem tudnék lenni vele, mint azelőtt.

Ti hogy volnátok evvel?

2024. márc. 10. 11:08
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
8: Se a kátyús, se az átfutó állatos magyarázat nem állja meg a helyét, főleg nem autópályán. Pláne ha kamerafelvétel is van.
2024. márc. 10. 12:23
 12/34 MGéza ***** válasza:
77%
#11: Nem csak ott lehet büntetőfékezni.
2024. márc. 10. 12:30
 13/34 A kérdező kommentje:
12: De ha a büntetőfékezés eljut addig, hogy tárgyalás legyen, akkor az azt jelenti, hogy van róla videofelvétel és/vagy szemtanúk rá. És akkor már hiába próbálkozik ilyen röhejes magyarázkodással.
2024. márc. 10. 12:36
 14/34 anonim ***** válasza:
94%

11

De igen, autópályán megállja a helyét az állat. :) Nem egy vadgázolást láttam már pályán, ahogy a családban is előfordult már. Attól, mert te nem hallottál róla, még van ilyen. Akárki is megijedhet, például én egyszer befékeztem belső sávban, mert egy kamionos telefonozott és behúzta a kormányt rám. Ha nem fékezek vissza, összelapít.

A büntetőfék csak kamerás felvétellel állja meg a helyét, hogy tényleg az történt, ami. Ha az látszik a kamera felvételen, hogy bevágódik eléd és rögtön satu, vagy megy előtted és random 20 másodpercenként rád fékez egyet, akkor nyilván ezek a büntetőfék kategóriába tartoznak, ezért jár büntetés.

De ha állat miatt állok meg, vagy mert beáll az autópálya egy baleset miatt és mögülem belém rongyolnak, az bizony a hátsó hibája, mert nem tartott se féktávolságot, se nem nézte az utat. Nehogy már ne lehessen sose használni a féket, mert minden faxszopó, aki nem tart távolságot büntetőfékre hivatkozik.

2024. márc. 10. 12:41
 15/34 anonim ***** válasza:
11%
Semmit, gratulálnék neki majd elszívnánk egy cigit röhögve, hogy milyen ügyes volt, és még sok ilyet kívánnék neki.
2024. márc. 11. 07:22
 16/34 A kérdező kommentje:
15: Hát ha te meg a haverjaid olyan típusú emberek vagytok, akik között verekedésekkel, balhézásokkal, mások inzultálásával megy a f*szméregetés, akkor érthető, hogy ezt tennéd.
2024. márc. 11. 09:07
 17/34 anonim ***** válasza:
77%

De az ok ha büszkén meséli, hogy 130-cal megy az Árpád hídon és 190-el autópályán.

Az persze mindenkinek oké. Azzal valahogy senkivel nem akarják megszakítani a kapcsolatot, barátságot...

Pedig az is veszélyezteti mások életét.

De valahogy a gyorshajtást sokan nem is érzik problémának, miközben a súlyos és halálos balesetek fő okozója.

2024. márc. 12. 09:44
 18/34 A kérdező kommentje:
17: Figyu, a kérdésem tárgya egy olyan eset, amikor szándékosan, készakarva idegesíteni akar valakit, olyan módon, hogy avval az életét is veszélyezteti. Amúgy a gyorshajtás sem normális, én avval sem dicsekednék. De azt általában nem azért csinálja az ember, hogy másokat zsigereljen, "büntessen" vele. Hanem mert mondjuk siet valahova.
2024. márc. 12. 09:54
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Vagy mert nem siet valahova hanem imádja nyomni a gázt
2024. márc. 12. 10:56
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

@7

Ez a két eset nem ugyanaz.

A Gyula esetében úgy tudom még nem hoztak ítéletet.

2024. márc. 15. 09:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!