Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit tennétek bele az új KRESZ-be?

Mit tennétek bele az új KRESZ-be?

Figyelt kérdés

Régóta téma a KRESZ megújítása. Ti mit tennétek bele? Én a következőket (ezek más országokban jól működnek)

- extrém gyorshajtás, ittas vezetés, szándékos veszélyeztetés (büntetőfék) esetén jármű elkobzása

- kerékpáros előzése csak sávváltással

Egyéb ötlet?

2024. febr. 24. 11:52
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
#20 Elég nyilvánvaló, hogy ő is olyan klasszikus biciklis, aki magasról szarik a szabályokra és azért ellenzi ennyire a biciklis KRESZ vizsgát, mert akkor a tettei nagyobb következményeket vonnának maguk után.
2024. febr. 25. 09:43
 22/32 anonim ***** válasza:
0%
#21 Francokat, nálam jobban senki nem gyűlöli a bicikliseket. Csak éppen van annyi eszem, hogy tudom, hogy ilyen nevetséges ötletekkel nem fogod őket megnevelni. Bírságolni kéne őket minden sarkon. Elütni párat, és telerakni a híradót a sérüléseivel. Majd ha mindenki annyira gyűlöli őket, mint sokan a motorosokat, talán egy részük megtanul közlekedni.
2024. febr. 25. 10:45
 23/32 anonim ***** válasza:
0%

#22 Érdekes, hogy hirtelen mennyire elkezdted kerülni a "nem lehet őket vizsgáztatni" kijelentést. Eddig megállás nélkül erre támaszkodtál, most meg már szóba sem hozod, hanem azért vagy a vizsga ellen, mert értelmetlen. Nagyon érdekes.

De nem baj, szétborítom ezt az érvelést is: ha a vizsgáztatással nem lehetne elérni változást, nem javítana a helyzeten, akkor mégis miért létezik BÁRMILYEN vizsga? Miért kell BÁRMIHEZ vizsga? Mi értelme van a vizsgáknak egyéb területeken, ha teljesen haszontalanok?

2024. febr. 25. 10:50
 24/32 anonim ***** válasza:
60%
#23 Már többször elmondtam, hogy nem kötheted vizsgához a kerékpározást. Nem adhatsz nekik kötelező vizsgát. Mondtad a lengyel példát, de te is elismerted, hogy NEM KÖTELEZŐ ahhoz, hogy kerékpározhasson az ember. Akkor miről is beszélünk? Szerinted egy teljesen opcionális vizsgácska megoldja a kerékpárosok hozzáállását?
2024. febr. 25. 10:57
 25/32 anonim ***** válasza:
0%

A vizsga arra van, hogy bizonyított legyen, hogy egyszer valamikor tudtál annyit, hogy át tudjál menni a vizsgán. Hozzáteszem, a gépjárművezetők elméleti vizsgája is nevetségesen könnyű, nevetségesen sok hibát lehet rajta véteni és látod, mennyi hülye van az utakon. Nagyon minimálisan garantálja, hogy olyanok ülnek volán mögé, akik egyszer valamennyire azért még tudták a szabályokat. Mellesleg megsúgom, történelemből sem azért kell érettségizni, mert fontos tudnod minden évszámot meg hadjáratot, hanem azért hogy legyen egy papírkád arról, hogy valamikor nem voltál teljesen analfabéta. De nem jelenti azt, hogy most pont annyi fogalmam lenne a történelemről, mint amikor érettségiztem.

Te meg azt kerülöd ki amúgy, hogy a rendszeresen kerékpározók nagy többségének bizony van jogosítványa, tehát tett már KRESZ vizsgát, csak önszántából hülye.

2024. febr. 25. 10:59
 26/32 anonim ***** válasza:
0%

#24 A lengyel példa arra volt példa, hogy lehet őket vizsgáztatni (amit te tagadtál), nem pedig arra, hogy vizsgához van kötve a kerékpárhasználat.

A lényeg viszont továbbra is az, hogy ez:

"nem kötheted vizsgához a kerékpározást"

... egy hazugság.

Nem, opcionális vizsga valóban nem old meg semmit. Egy kötelező vizsga old meg valamit. Én végig erről beszéltem, csak túl együgyű vagy ahhoz, hogy megértsd ezt.

"Te meg azt kerülöd ki amúgy, hogy a rendszeresen kerékpározók nagy többségének bizony van jogosítványa, tehát tett már KRESZ vizsgát, csak önszántából hülye."

Ez eddig még soha nem is került témába, tehát hogyan kerültem volna ki? XDDDD

Eszem ágában sincs kikerülni, szívesen válaszolok rá: a vizsga az engedély miatt fontos. Nem a vizsga az, ami visszatartja az embereket, mert a vizsga csak egy eszköz az engedélyszerzéshez. Az engedély a valódi visszatartó erő. A tudat, hogy elbukhatod az engedélyt, ha hülyeséget csinálsz, az a valódi visszatartó erő. Az, hogy a jogosítvánnyal rendelkező biciklis is kretén, az semmit sem jelent, mert a jogosítványa nem biciklire van és a biciklis szabálytalankodásainak semmilyen hatása sincsen a jogosítványára. Adjunk neki egy biciklis jogosítványt, a biciklis szabálytalanság kockáztassa a biciklis jogosítványt, aztán rögtön megváltozik a hozzáállás, mert nem akar gyalogolni.

2024. febr. 25. 11:10
 27/32 anonim ***** válasza:
0%
Azt mondd már meg nekem, hogy hogyan fogod betartatni, hogy a te varázsjogsid nélkül ne ülhessen senki biciklire? :) Mert közúti ellenőrzés most sincs gyakorlatilag.
2024. febr. 25. 11:32
 28/32 anonim ***** válasza:
35%

#27 Értem. Tehát akkor autóba is üljenek nyugodtan jogsi nélkül az emberek. Jóelőbb már elmondtad, hogy a vizsga miatt nem fognak jobban viselkedni, most meg azt, hogy úgysem ellenőrzi senki. Ez így már két érv, amit nyugodtan használhatunk az autósokra is. Két érv a jogosítványok beszüntetésére. Mostantól semmire sem kell jogosítvány, mert anonim szerint totál felesleges és haszontalan.

Köszönjük a szakértelmedet.

2024. febr. 25. 13:43
 29/32 anonim ***** válasza:
42%
#28 Ha te ezt a következtetést vontad le, akkor valóban neked volt igazad, de kiegészíteném azzal, hogy talán egy olyan jogosítvány is kéne, aminek hiányában a te iq-ddal senki nem mehet emberek közé.
2024. febr. 25. 20:47
 30/32 anonim ***** válasza:
0%

#30 Ezt a következtetést vontam le, mert te ezt írtad. Kerekperec kijelentetted, hogy a vizsgáztatás miatt az emberek nem fognak jobban figyelni a szabályokra, illetve a jogosítvány elvétele sem okoz bennük félelmet, mert úgysem foglalkoznak velük a rendőrök. Ezeket te magad mondtad.

Na most, én azt értem, hogy te ezt a biciklisekre mondtad, viszont legjobb tudomásom szerint a "biciklis" az nem egy külön állatfaj. Hajszálpontosan ugyanolyan ember, mint az autós. Ami igaz a biciklisre, az igaz kell hogy legyen az autósra is. Innentől maximálisan logikus következtetés, hogy ha szerinted a jogosítvány felesleges és haszontalan biciklire, akkor autóra is az.

#32 Hatalmas nagy önbizalom kell hozzá, hogy ennyire magabiztosan állíts ekkora nagy hülyeséget.

1. 99.9%-ig biztos vagyok benne, hogy a bécsi egyezmény NEM tiltja, hogy a biciklizést vizsgához kössük. Ez nem 100%, úgyhogy hajrá, keresd ki szépen az eredetiből azt a részletet, ami tiltja és szerinted benne van, aztán mutasd meg. Én nem találtam, hiába kerestem, de lehet csak béna voltam, úgyhogy te jössz. Te nyilván sokkal ügyesebb vagy nálam.

2. Mindenki megszeg minden egyezményt.

3. 1968-ban íródott az egyezmény te madár. A kutyát sem érdekli hogy mi van benne, réges-régen elavult, egyszerűen nem lehet ilyen régi játékszabályokra támaszkodni. Tisztában vagy te vele, hogy mennyit változott a világ 1968 óta? Maga a KRESZ is azért van folyamatosan frissítve, mert változnak a dolgok és a régi szabályok alkalmazhatatlanok. Aki szerint 2024-ben a közlekedés irányítható egy 1968-as rendelet által, az váltson belépőt lipótmezőre.

2024. febr. 26. 05:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!