Hasznos ez az eső ellenző a két szélső külső visszapillantó tükrökre?
Az én esetemben nem nézek feljebbről, mert a vezetőülésem alacsonyra van állítva.
Láttam már SUV kocsikon is ilyen gyári eső ellenzőt.
Tulajdonképpen szart sem ér.
Pontosabban csak akkor, mikor szemből esik az eső, vagy full függőlegesen.
Amint valamelyik oldalról, vagy hátulról, esetleg össze-vissza, tekintve hogy autóval közlekedve sokat kanyargunk, de elég hogy csak széllőkés legyen onnan, máris nem ér semmit.
Akkor már sokkal de sokkal jobb (én is használok) valamilyen vízlepergető bevonatot tenni/tetetni rá, mint ez:
Itt egy teszt róla:
https://www.youtube.com/watch?v=JYQjoLvO_Mo
Biztos meg lehet találni olcsóbban, most csak az első találatot dobtam be. Én más fajtát használok, de azt én egy ismerősön keresztül hozatom, mert elméletileg csak a gyártó árulja és Ő sem online.
Egyenes irányú mozgással haladsz előre az esetek többségében. Tehát a haladási sebességedből adódóan amit ráverne mondjuk országúton, attól elég jól véd, persze, a tükör kialakításából adódóan onnan eleve nem kap sok vizet, szóval nagy kérdőjel a haszna, nagyjából pont olyan, mint a csomagtér fölé integrált kis szárnynak, kevesebb esőt kap a hátsó ablak és jobb lesz a kilátásod hátra.
A vízlepergető réteg nem tényleg rossz, csak épp nem csodaszer, attól még lefolyik az eső és addig gátol a kilátásban.
Igazából nagy esőben mindegyik csak placebó.
Álló autón talán lehet haszna. Mikor beülsz, nincs tele vízcseppekkel a tükör.
Haladó autón értelmetlen, mert a menetszél meg a rázkódás úgyis eltávolítja az esőcseppeket, amik véletlenül rákerülnek. De jellemzően nem is kerülnek rá, mert a tükör pereméről leviszi a menetszél, nem kerül magára a tükörre.
Ha indulásnál sok a vízcsepp, olyankor le szoktam húzni a nagyját azzal a háromszögletű, gumis szélű szerkezettel, de mire megérkezek valahová, akkorra a tükör alapvetően már száraz, a menetszél kavargásának köszönhetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!