A középső visszapillantóba milyen időközönként nézel bele?
Nem túl gyakran, mert a mögöttem levő forgalom csak akkor érdekes, ha van valami döntési lehetőségem, pl. két sávos úton, ha jön valaki gyorsabban, akkor kiállni a szélsőbe, hadd menjen.
Egyébként, ha pl. egysávos úton megyünk, akkor nincs sok teendő a mögöttem levő forgalommal, nekik van teendőjük azzal, hogy engem követnek.
4. Kérlek szépen, te ne vezess!
A bal és középső tükröt szinte folyamatosan. A jobbról előző kétkerekűek miatt a jobb tükröt is gyakran.
A nekik van teendőjük dolognál annyit hogy a való élet azért ettől összetettebb, folyamatosan kommunikálnunk kell a többi közlekedővel, reagálni rájuk, segíteni őket.
Én figyelem, ha valaki gyorsabb elengedem, vagy ha nem megy akkor fokozom minimálisan a tempót, hogy ne egerésszek előtte. Például egyedül simán elvagyok 70-80 között is, ha valaki jön akkor viszont gyorsítok ha az út engedi.
Alapból vannak akik hirtelen tűnnek fel, motorosok, "verseny"autók, ott is oda kell figyelni, mert pillanatok alatt mellénk kerülnek lendületből.
Lassításoknál is rendszeresen figyelem a forgalmat, nehogy belém durranjon valaki. Főleg egy kamion. Pályán is jártam úgy, hogy hirtelen lassult a belső sáv, és egyszerre figyeltem hogy a mögöttem jövő versenyző nekem ütközik-e és engednem kellett a féket hogy ez ne történjen meg. Ezért is tartok követési távolságot, hogy legyen mit elkoptatni ha a seggembe másznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!