Egyesek miért nem néznek tükörbe vagy hátra, mikor tolatnak?
Előttem haladt egy autós, zebrához közeledve sem lasított, viszont kénytelen volt satufékezni és így már kb 2 métert rálógott a zebrára. Én persze simán meg tudam állni. Szituációból adódóan hátra kellett tolatnia, hátra sem nézett se a tükörbe hanem láttam a belső tükrön keresztül hogy a balról várakozó gyalogosra figyelt, hátramenetbe tette és bő gázzal megindult, természetesen belém. Nem lett kár így elengedtem, de a szitut akkor sem értem.
Ugyanígy jártam már hogy szűk helyen az ajtót baxták elém mert hát minek is van külső visszapillantó a kocsin. Na meg csomószor látok olyat, hogy valaki merőleges parkolóból akar ki tolatni, körülnéz, egyszer-kétszer hátra, gondolkodik kicsit és nagy lendülettel tolat. Mint a víz alá merülésnél, gondolkodik, csavargatja a fejét aztán pár perc gondolkodás után durrbele.
Akik így csinálják, hogy mehettek át a forgalmi vizsgán? Nekünk szinte belénk verte a tükröket az oktató.
Ha toltatok, miért dudál rám a másik? Mert ilyen is van.
Kihalt utca, sehol senki, de túlmentem egy kicsit.
Tükör, fejforgatás körülnézés. Lassan, lépésben tolom hátra a szekeret. Jön egy autó. Megáll mögöttem. Én is állok.
Mi ketten vagyunk összesen. Nincs záróvonal, akadály.
Én várok rá, ő vár rám, és fekszik a dudán.
Az ilyen is átment, de minek?
Nem, nem integetett, hanem megállt szorosan mögöttem.
Semmibe nem került volna kerülnie.
"Ha toltatok, miért dudál rám a másik?"
Gondolom az meg sem fordult a fejedben hogy azért dudál nehogy neki tolass
"Én várok rá, ő vár rám, és fekszik a dudán"
Ha állsz az út közepén jó hogy rád dudál, azért dudál hogy végre fejezd be a szerencsétlenkedést es menj tovább a dolgodra.
Nekem hátrafelé volt dolgom, nem előre. Ha leparkoltam volna, akkor is dudál világba, amíg vissza nem megyek a kocsihoz?
Nekitolatni azért tudtam volna (ha nem látom, hogy beállt mögém), mert nem a nyilvánvaló és célszerű megoldást választotta.
A kérdéshez nincs mit hozzátenni. Nem vagyunk egyforma képességűek, és hibázunk.
Fáradtak, sietnek, idegesek ...stb.
Leszoktak arról, hogy tolatás előtt a két oldalsó, és a középső tükörbe is belenézzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!