Telezöldnél honnan lehet tudni, hogy jöhetnek-e szemből?
Ez azért elég különleges helyzet, hogy a szemből jövő balra kanyarodók kitakarják a szemből egyenesen haladókat. Ehhez az kell, hogy az út, amin érkezel, a kereszteződésben megtörjön jobbra. (Gondolom, egy konkrét helyre gondolva kérdezed, úgyhogy linkelhetnél is egy utcaképet.)
Erre az a megoldás, hogy ha beláthatatlan a kereszteződés, akkor nem engednek el egyszerre téged, meg a szemből egyenesen és jobbra haladókat. Ennyire egyszerű.
Ha mégis ilyen helyzet van, mert a lámpa megtervezője nem állt a helyzet magaslatán, akkor írni kell az adott település közlekedési osztályának, vagy ami épp van az önkormányzatnak. Nem biztos, hogy érdekli őket, de az se biztos, hogy nem fogják átgondolni, és változtatni. (Nekem már volt olyan esetem, hogy rossz kitáblázást megírtam e-mailben, aztán egy hét múlva megköszönték, és megígérték, hogy sürgősen kijavítják.) A lámpáknak jellemzően több programjuk van eleve, tehát ha az egyik problémás, akkor csak át kell kapcsolni másikra, ha úgy látják jónak. Vagy új programot írni se egy nagy dolog.
Az megvan ugye, hogy ha egy mezei jelöletlen lámpa ad zöldet, akkor mindíg automatikusan telezöldre kell számítanod? Úgyis kigurulsz kereszteződés közepére, ha nem moccan a szembejövő mar rongyolsz is!
Viszont ha van nyíl a lámpában vagy alatta akkor nem kell számítanod telezöldre. Ha ez nem így van javítsatok ki pls!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!