Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Telezöldnél honnan lehet...

Telezöldnél honnan lehet tudni, hogy jöhetnek-e szemből?

Figyelt kérdés
Azt tapasztalom, hogy egyes telezöldes kereszteződéseknél a balra kanyarodók zöld jelzése alatt pirosat kap a szemből jövő forgalom, míg más esetekben nem. Már többször rámdudáltak, mikor balra kanyarodáskor megálltam a kereszteződésben mikor jöttek szemből, mert mint utólag kiderült a szemből jövőnek piros volt a jelzés. A kérdés, hogy ezt nekem honnan kellett volna tudnom?

2023. nov. 1. 10:13
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha nem tudod eldönteni a mozgásából, és nem vagy biztos benne, hogy még átérsz előtte akkor is, ha jönni fog, akkor lelassítasz. Mire beérsz a kereszteződésbe, akkorra meglátod, hogy mit akar, és befordulhatsz-e elé, vagy meg kell állnod. Ha te már bent vagy, ő meg még nincs, akkor a mozgásából vagy már látod látod, hogy mit akar, vagy pedig olyan távol van, hogy van időd átmenni előtte. Folyamatosan figyelsz, elemzed a helyzetet, és mindig a helyzettől függően reagálsz. Más lehetőség nincs. Azt nem kell elfelejteni, hogy nem tilos lassításra késztetni, mikor elmész előtte. Nem udvarias dolog, de nem tilos, ha éppen úgy alakul, hogy muszáj mielőbb elhagynod a kereszteződést.
2023. nov. 2. 05:07
 22/24 A kérdező kommentje:
Oké, és ha például nem látok semmit a szemből jövő egyenesen haladó (és jobbra kanyarodó) sávból, mert a szemből jövő balra kanyarodók kitakarják, és jön egy AMG Merci 140-el takarásból egyenesen? Ez így eléggé lutrinak tűnik. A döntéshozók ilyeneken agyalnak, hogy indításgátló alkoholszonda meg hasonlók. Talán először a közlekedési jelzőlámpákat kellene egyértelművé tenni.
2023. nov. 2. 21:05
 23/24 anonim ***** válasza:

Ez azért elég különleges helyzet, hogy a szemből jövő balra kanyarodók kitakarják a szemből egyenesen haladókat. Ehhez az kell, hogy az út, amin érkezel, a kereszteződésben megtörjön jobbra. (Gondolom, egy konkrét helyre gondolva kérdezed, úgyhogy linkelhetnél is egy utcaképet.)

Erre az a megoldás, hogy ha beláthatatlan a kereszteződés, akkor nem engednek el egyszerre téged, meg a szemből egyenesen és jobbra haladókat. Ennyire egyszerű.

Ha mégis ilyen helyzet van, mert a lámpa megtervezője nem állt a helyzet magaslatán, akkor írni kell az adott település közlekedési osztályának, vagy ami épp van az önkormányzatnak. Nem biztos, hogy érdekli őket, de az se biztos, hogy nem fogják átgondolni, és változtatni. (Nekem már volt olyan esetem, hogy rossz kitáblázást megírtam e-mailben, aztán egy hét múlva megköszönték, és megígérték, hogy sürgősen kijavítják.) A lámpáknak jellemzően több programjuk van eleve, tehát ha az egyik problémás, akkor csak át kell kapcsolni másikra, ha úgy látják jónak. Vagy új programot írni se egy nagy dolog.

2023. nov. 3. 06:34
 24/24 anonim ***** válasza:
53%

Az megvan ugye, hogy ha egy mezei jelöletlen lámpa ad zöldet, akkor mindíg automatikusan telezöldre kell számítanod? Úgyis kigurulsz kereszteződés közepére, ha nem moccan a szembejövő mar rongyolsz is!

Viszont ha van nyíl a lámpában vagy alatta akkor nem kell számítanod telezöldre. Ha ez nem így van javítsatok ki pls!

2023. nov. 4. 09:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!