Telezöldnél honnan lehet tudni, hogy jöhetnek-e szemből?
Én nem annyira értem mit értetlenkedik a sok suttyó paraszt, mint #10 is.
Ha telezöld van, akkor ÁLTALÁBAN zöld van a szembejövőnek is, de NEM MINDIG. Nem lehet tudni sehonnan előre, ha nem indulnak el sem garancia, mert szimplán lehet balf#sz az előlálló, aki szütymörög aztán egyszer csak kirobban... Helyismeret kell hozzá, más megoldás nincs.
Néhol van ilyen spéci tábla, hogy "telezöldes kereszteződés".
Ahol ilyet látsz, ott biztosan egyszerre kaptok zöldet a szembejövővel.
Ha nincs ilyen, akkor viszont lutri.
#11 Nem 10-es válaszoló vagyok, de amit leírtál, hogy sima vagy nyilas lámpa ez csak amolyan megfigyelésen alapul, viszont ez a kreszben nincs így leíva, tehát, nem kell készpénznek venni, és simán belefuthatsz, hogy nyilas lámpával is elsöbbséget kell adni annak aki szembe jön, mert esetleg változott a közlekedési rend, de nem cseréltek lámpát, tehát inkább a közélekedésre figyelj, és az alapján dönts mint a lámpa alapján előre itéjl, és összeütközz valakivel, még ha az szabálytalan is. De engetegszel látni, hogy nekem zöldre vált a lámpa, mégis a kersztező forgalomban még pár autós átmegy a piroson, mégse indulok el, mert már nekem van elsöbbségem.
Itt irja a kreszprofesszor, hogy nincs a kresszben a lámpás dolog.
#11 "Az imént írta valaki", szarul írta. Attól mert valaki hülye, attól még nem kell hinni neki, mert csak te magad is hülyét csinálsz magadból.
Na, nézzünk egy példát. Szolnok, József Attila és Százados út kereszteződés, ebben az egy kereszteződésben benne van minden válasz, meg cáfolat arra is, miszerint "ha a szemből jövőnek piros van akkor nem telezöldes".
Az egész kereszteződésben, minden irányból, tele lámpák vannak, nem nyilasak.
A József Attila úton a két irányban felváltva van piros és zöld. Mint láthatod, egyik irányba nézve éppen piros: [link] Míg a másik irányba nézve ugyanabban az időben zöld: [link] Ezzel meg is cáfoltuk azt, hogy a szembejövőnek piros van, akkor nem telezöld, hiszen látjuk, hogy a második képen épp zöld van, a szembejövőnek piros, mégis tele lámpák.
Ugyanakkor ha nem a József Attilát nézzük, hanem az azt keresztező Százados utat, akkor azt látjuk, hogy szintén tele lámpák vannak, viszont a két irányban szinkronban van. Egyik irányba is piros: [link] És a másik irányba is piros: [link] Arról sajnos pont nincs kép, hogy zöld is egyszerre van, de hidd el, egyszerre zöld. Aki jártas arrafelé, az igazolja.
Szóval az, hogy telezöldes lámpa, az semmit nem jelent. Abból, hogy telezöld, abból nem fogod megtudni, hogy a másiknak piros van, vagy zöld.
Remélem így elfogadod a magas lóról történő kioktatásomat.
Ahogy írják, nem lehet tudni, hogy a szemből jövőnek zöld-e.
A telezöld (kerek fény) csak annyit jelent, hogy más közlekedő is keresztezheti az utadat, szintén zöld jelzéssel. De ez lehet egyszerűen egy gyalogos is, nem feltétlenül jármű. Hogy ki és merről jön, azt soha nem tudhatod (ismeretlen helyen), egyszerűen figyelni kell, hogy ki mozdul.
Elindulsz lassan, és ha a szemből érkező nem indul, akkor mész tovább. Ha szemből elindul, akkor megállsz. Ha elbambul, akkor átmész előtte. Az elsőbbség nem azt jelenti, hogy ha meglátod, már nem mehetsz, hanem hogy nem kényszerítheted sebességének vagy irányának hirtelen megváltoztatására. Ha elaludt, akkor így járt, majd megvárja, hogy elhaladj előtte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!