Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Telezöldnél honnan lehet...

Telezöldnél honnan lehet tudni, hogy jöhetnek-e szemből?

Figyelt kérdés
Azt tapasztalom, hogy egyes telezöldes kereszteződéseknél a balra kanyarodók zöld jelzése alatt pirosat kap a szemből jövő forgalom, míg más esetekben nem. Már többször rámdudáltak, mikor balra kanyarodáskor megálltam a kereszteződésben mikor jöttek szemből, mert mint utólag kiderült a szemből jövőnek piros volt a jelzés. A kérdés, hogy ezt nekem honnan kellett volna tudnom?

2023. nov. 1. 10:13
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
97%

Sehonnan.

Ha pár másodperc után nem indulnak el, akkor jó eséllyel piros van nekik.

2023. nov. 1. 10:18
 2/24 anonim ***** válasza:
18%

telezöldnél mindig jöhetnek szemből, kivéva ha egyinárúnyú utca van.

Átvált a lámpa zöldre, ha áll ott autó és elindul akkor elsőbbséget kell adnod, ha nem áll ott autó akkor kanyarodsz

Akinek van jogsija, és vezet is az ne kérdezzen már ilyet szerintem!

2023. nov. 1. 10:24
 3/24 anonim ***** válasza:
97%

2. Aki nem tud szöveget értelmezni, az se!

Tudod azt kérdezi, hogy amikor VAN szmből is autó, akkor honnan tudja, hogy kanyarodhat-e bátran, vagy sem.

Csakis a kivárás lehet a megoldás. Nem lehet tudni, milyen jelzés van szemből.

Én begurolok ilyenkor egyenesen. Hs nem mozdul az első, akkor folytatom, ha igen, akkor várok.

Arra kell vigyázni, ne egy bambuló legyen ott, aki késlekedve indul csak el.

2023. nov. 1. 10:30
 4/24 anonim ***** válasza:
23%

Mégis ki dudált rád? Mert ellentmodásos a kérdés.

Ha a szembejövőnek piros van, te meg kanyarodsz balra, akkor az nem telezöldes útkereszteződés, csak ha mindkettőtöknek zöld.

Az ő közlekedés lámpáját meg neked nem kell látni, csak figyelni, hogy elindulnak-e ők is veled együtt. Ha meg elindul, akkor szépen begurult az útkereszteződés közepéig, és ha elment akkor kanyarodsz. Ha a mögötted jövő dudál az meg mégis mit vár? Ütközz össze ha a szembejövő piroson ment át vagy elindult?

2023. nov. 1. 10:33
 5/24 A kérdező kommentje:
Nem egyirányú utca volt. Balra akartam kanyarodni, zöldet kaptam (telezöld). Szemből érkezett egy autó, nem indexelt, megálltam, dudáltak. A szemből jövő is megállt, mert mint kiderült neki piros volt. Mikor ez egyértelművé vált akkor mentem tovább ahogy szerettem volna.
2023. nov. 1. 10:36
 6/24 anonim ***** válasza:
90%
4. Rengeteg telezöldes kereszteződés van, ahol nem egyszerre történik a váltás. Egy és kétsávos is. Neked már zöld, szemből még piros.
 7/24 A kérdező kommentje:
A mögöttem haladó dudált, hogy minek álltam meg.
 8/24 A kérdező kommentje:
Jó, akkor kezdjük az alapoknál. Honnan tudom hogy telezöldes-e a kereszteződés?
2023. nov. 1. 10:41
 9/24 anonim ***** válasza:
96%

7. Hát igen. Sokak számára természetes, hogy az általa jól ismert helyen mindenki ugyanúgy képben van. Akinek nincs helyismerete, mi egyebet tehetne, mint kivár.

Egyébként nr foglalkozz vele. Rám akkor is rámdudálnak, hs nyilvánvaló, hogy nincs hova menni, msrt egy tömbben állnak előttem a kereszteződésben is.

2023. nov. 1. 10:41
 10/24 anonim ***** válasza:
4%

"Honnan tudom hogy telezöldes-e a kereszteződés?"

Hú, hát ahogy elkezdtem olvasni a kérdést és válaszokat, még úgy gondoltam, hogy értelme is lehet a kérdésnek, de ahogy ezt elolvastam...

Báttya, inkább maradj otthon. Mint mondtam, az eredeti kérdésedet még megértem és simán el lehetne könyvelni annak, hogy kezdő vagy. Mondjuk elvileg tanulás közben is illett volna ilyesmi tapasztalatot szerezned, de oké, lehet egyik vizsgaútvonalban sem volt ilyen. De hogy aztán megkérdezed azt, hogy mi a telezöld? Felfoghatatlan, hogy egy jogsival rendelkező ilyet kérdez. Ilyenek jönnek veled szemben az úton...

2023. nov. 1. 10:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!