Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Tilos jelzés ellenére ,a...

Tilos jelzés ellenére ,a zebrára lépő gyalogost el kell engednem?

Figyelt kérdés

4 sávos úton , nekem balról szépen sétált este a gyalogos, pedig neki piros volt a lámpa,nekem pedig zöld. Pont a dupla sáv felénél volt,mikor odaértem, dudáltam, de nem áltam meg, de nem is veszélyeztettem. Dudálásra megállt, és intett,hogy menjek. 😅

Az ilyenre mit mond a kresz?

2023. szept. 2. 03:45
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

#20 Satufék motorral??? Te mit szívsz, meg mint írtam bőven messze volt, 4 sávos út felénél, szóval miért kellett volna bepánikolnia ha dudálok? Ráadásol még több méterre is voltam a zebrától Életszerütlen amit írtál.

Amúgy ez a helyszín, és kb ugyailyen szemszögböl vettem észre a gyalogost az esti gyér közvilágítás, és sötét ruházata miatt, illetve mint írtam a dudálásomra megállt.

[link]

2023. szept. 3. 11:47
 22/34 anonim ***** válasza:
43%
21. Engedd el. Bocs, hogy megtiszteltelek a figyelmemmel. Kár volt.
2023. szept. 3. 11:50
 23/34 anonim ***** válasza:
47%
#21: Ha a motoron nincs fék, akkor irány a szerelő. eddig nekem mindegyiken volt, kettő is, ha tudsz alap szinten motorozni, egész igyesen lehet fékezni is...
2023. szept. 3. 12:36
 24/34 anonim ***** válasza:
53%
#23 Sőt, hozzáteszem motorral sokkal rövidebb úton megállok, mint autóval. Csak meg kell tanulni fékezni. Szerencsére vannak tréningek, ahol megtanítják. De kérdezőnek inkább az volt a baja szerintem hogy "minek fékezni, az egy nyomon haladó járművel kikerülök bárkit simán". Tehát kb. a biciklis mentalitás.
2023. szept. 3. 12:38
 25/34 A kérdező kommentje:
#23-24 Senki nem kért tőled kiokatatást, így tartsd meg a véleményed, ha a témához nem tudsz érdemben hozzászólni, meg az nem jött le,hogy nem volt vészhelyzet!
2023. szept. 3. 12:44
 26/34 anonim ***** válasza:
#25 De, lejött, hogy nem volt vészhelyzet. Az nem jött le, mi a kérdés és ha van 8 általánosod meg jogosítványod, ez miért kérdés. :)
2023. szept. 3. 12:53
 27/34 anonim ***** válasza:
47%

Úgy látom, mindenkibe belekötsz. Értelmes feleleteket kaptál, csak neked nem tetszik. Mivel mást nem tudsz, csak szavakon lovagolsz.

Satufék: ne fékezz hirtelen, mert hátulról rád futnak. Nem tudom, ebben mi a rossz tanács.

A dudálásban megoszlanak a vélemények.

Én kitartok amellett, hogy csak rontani lehet a helyzeten.

2023. szept. 3. 12:53
 28/34 A kérdező kommentje:
#27 Itt az a bibi, hogy nem Kresz példák és érverések vannak(( nem csak ennél a kérdésnél hanem soknál,) hanem, hogy beleköttök a kérdezőbe, és ha nem hagyja magát akkor szerintetek ő a gyökér.
2023. szept. 3. 12:57
 29/34 anonim ***** válasza:
67%
#28 Nem azt kérjük, hogy hagyd magad, hanem hogy ne legyél gyökér. Közlekedés témában azért fontos ez a kérés, mert lehet, hogy holnap előttem vagy mögöttem leszel hülye, és az nekem tök rossz lenne.
2023. szept. 3. 12:59
 30/34 A kérdező kommentje:
#29! 30 éve van jogsim, és csak feltudom ismerni a helyzetet. Messze volt, nem volt vészhelyzet, és a dudálással is inkább azt jeletem a gyalogosnak, hogy mit keres a zebrán a piros lámpája ellenére? Én még abban a korban vizsgáztam, mikor már akkor is el kellett engedni a gyalogost ha letette a lábát a zebrára, így a jelen helyzetben némileg bekavaró.
2023. szept. 3. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!