Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Tilos jelzés ellenére ,a...

Tilos jelzés ellenére ,a zebrára lépő gyalogost el kell engednem?

Figyelt kérdés

4 sávos úton , nekem balról szépen sétált este a gyalogos, pedig neki piros volt a lámpa,nekem pedig zöld. Pont a dupla sáv felénél volt,mikor odaértem, dudáltam, de nem áltam meg, de nem is veszélyeztettem. Dudálásra megállt, és intett,hogy menjek. 😅

Az ilyenre mit mond a kresz?

2023. szept. 2. 03:45
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Mint írtam a 4 sávos út kb felénél járt, én meg a külsőben mentem motorral, szóval nem volt veszélyben.
2023. szept. 2. 13:29
 12/34 anonim ***** válasza:
26%
#11 Motorral? Akkor minimum megállsz és elengeded, mert különben hogyan szólnál be neki? Én gyalog is rákiabálok minden járdán biciklizőre, az ilyennek is megmondanám a magamát. Megéri a megállást.
2023. szept. 2. 14:03
 13/34 anonim ***** válasza:
15%
#8 A dudálás a legrosszabb, mert amíg nem dudálsz, addig ha hülyeséget is csinál, legalább csinálja tovább a hülyeségét, kiszámíthatóbb, és jobb, mintha a dudálásod miatt megtorpan.
2023. szept. 2. 14:04
 14/34 Alex Fly ***** válasza:
0%
KRESZ...nem akadályozhatod és nem is zavarhatod.
2023. szept. 3. 00:28
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
14. De itt helzőlámpás helyről van szó.
2023. szept. 3. 05:44
 16/34 Alex Fly ***** válasza:
0%
@14: és? A jelzőlámpa csak azt szabályozza, mikor indulhat el a gyalogos. Az úttesten haladáskor már semmi jelentősége nincs...
2023. szept. 3. 09:59
 17/34 A kérdező kommentje:
#16 Igen, csak ha tilos jelzés ellenére az úttestre lép, és elcsapják, akkor nem az autós lesz a hibás. Tudtommal az a szöveg, hogy a gyalogátkelőhelyet fokozott óvatossággal közelítsük meg, nem a lámpásakra vonatkozik, hiszen ha nekem zöld a lámpa, akkor nem kell arra számítanom, hogy előbbséget kell adnom. Ha nem így lenne, akkor minden gyalogos leszarná a lámpát, és a neki piros ellenére is elindulna a zebrán.
2023. szept. 3. 10:12
 18/34 anonim ***** válasza:
0%
#16: te mit szívsz?
2023. szept. 3. 11:21
 19/34 A kérdező kommentje:
#18 Te meg minek szólsz hozzá, ha csak kötekedsz, de érveket nem tudsz felhozni! Kezdődik a suli, menj inkább kösd be a könyveidet!
2023. szept. 3. 11:31
 20/34 anonim ***** válasza:
#19: én már valaszoltam, balesetveszély jelzesére duda, ha megy tovább a gyalog, akkor satufék, de csak ha tényleg muszáj
2023. szept. 3. 11:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!