Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit tesztek ha autópályán kap...

Mit tesztek ha autópályán kap el a jégeső?

Figyelt kérdés
Vagy forgalmasabb útszakaszon, lakott területen kívül.
2023. júl. 29. 13:46
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan nem autópálya, ott nyilván teljesen mások a feltételek, de múltkor engem főúton kapott el. A sok idióta barom meg elkezdett félrehúzódni úgy, hogy hely sem volt és félig kilógtak az úttestre. Tény hogy a látási viszonyok nem voltak jók, de 50-60-nal simán lehetett menni biztonságosan, ha mindenki így tesz akkor az égvilágon semmi nem történt volna, de nem, ezek elkezdenek random fékezgetni, meg megállni az úton.

Egy újabb csodás példája ez annak, hogy nem csak a túlzott önbizalom balesetveszélyes, hanem a tesze-tosza mindentől megijedő sofőr is.

Szóval hogy mit tennék? Semmit. Azzal nem lesz jobb, hogy megállok az út szélén, ami nem csak szabálytalan de balesetveszélyes is. Legjobb tudomásom szerint a jégeső nem csak a haladó autókat gyűlöli és szórja meg, az álló autókat is ugyanúgy összeveri, akkor minek álljak meg? Esetleg benzinkútra bemegyek, ott van fedett rész, azon kívül semmit.

2023. júl. 29. 16:11
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
Pedig jobb ha megáll, mint ha karambolozna vagy belém jönne.
2023. júl. 29. 16:14
 13/41 anonim ***** válasza:
100%

#12 Miért megy beléd? Mert megijed a kopogástol, vagy mi? Ha a látási viszonyok rosszabbak, akkor lehet lassítani és választani egy biztonságos tempót, nem kell rögtön megállni.

A balesetveszélyt soha nem egyetlen autó sebessége okozza, hanem két autó közötti sebességkülönbség. Ha szar a látási viszony, én mondjuk úgy gondolom hogy 60-nal biztonságos menni, te pedig úgy, hogy 50-nel, akkor van köztünk 10km/h, az semmi. De ha te megállsz, akkor 60km/h van közöttünk. Javítsd ki a matekom ha szerinted tévedek, de szerintem a 60 az több, mint a 10. Azaz megállni veszélyesebb.

2023. júl. 29. 16:21
 14/41 anonim ***** válasza:
28%

Álló autó nem okoz balesetet.

2023. júl. 29. 16:26
 15/41 anonim ***** válasza:
38%

#14 KRESZ szerint tilos megállni az autópályán, illetve autóúton. Mindennek biztonsági okai vannak.

Remélem nem ragaszkodsz ehhez az állításodhoz, mert hatalmas nagy ostobaság.

2023. júl. 29. 17:29
 16/41 anonim ***** válasza:
Miért ragaszkodnék hozzá? De ha a jég már berpeszti az szélvédőt, akkor nem biztos hogy tovább akarok mennni. De még ilyen időbe szerencsére nem futottam bele.
2023. júl. 29. 18:09
 17/41 anonim ***** válasza:
51%
#16 De akkor megint ott járunk, ahol a part szakad: a látási viszony egy dolog, de konkrétan a jég szempontjából nem mindegy, hogy állsz vagy mész? Ha megállsz, akkor is be fogja szakítani a szélvédőt. És persze mint én magam is írtam, ha van benzinkút, oda van értelme kiállni, de csak úgy random az út szélén semmi. Mondtam ugye az én példámat a jégesőről, többen félrehúzódtak (jókora balesetveszélyt okozva, na de ez most mindegy), én mentem tovább 50-60-nal. Az autómban semmi kár nem esett, szerencsére nem voltak akkorák a jégdarabok. Akkor nekik volt értelme megállni? Nem. Teljesen indokolatlanul okoztak jelentős balesetveszélyt.
2023. júl. 29. 18:25
 18/41 anonim ***** válasza:
20%
Álló autó áruld már el hogy okoz baleset veszélyt? Mert nekem ez valahogy nem tiszta. Nap mint nap járok (időjárástól függetlenül) egy nagyon kis szűk utcában, ahol rengetegen parkolnak az egyik sávban. Nekem még nem okoztak balesetet.
2023. júl. 29. 18:32
 19/41 anonim ***** válasza:
30%

#18 Hát talán mert szűk kis utca ahol 10-zel döcögsz ember.

Nem tudom mi nem érthető azon, amit írtam. Sebességkülönbség = baleset. Nagyobb sebességkülönbség = nagyobb baleset. Álló autó = nagyon nagy sebességkülönbség.

A KRESZ kimondja, hogy:

1. Autópályán/autóúton félrehúzódni és megállni tilos.

2. Ha pl. műszaki probléma megállásra kényszerít, köteles vagy (a kötelező feladatok elvégzése után) eltávolodni az autótól és a szalagkorlát külső oldalára állni.

Ezek a szabályok a balesetveszély miatt léteznek. Ne állj meg az út szélén, mert balesetveszélyes. Ha már megálltál, akkor húzz el az autó közeléből, mert mellette/benne lenni életveszélyes.

Ezt nem én találtam ki. Ne engem vonj kérdőre. Ezt a józan ész és a valóság diktálja. Ha te képtelen vagy megérteni, akkor nem én és nem is a KRESZ a hibás, hanem te.

2023. júl. 29. 18:39
 20/41 anonim ***** válasza:
77%
Ha nem lát akkor jobb ha megáll, vakon vezetni elég nagy hülyeség. Nehogy már az legyen a hibás aki félrehúzódik az extrém körülmények között. Mindenki döntse el maga hogy lát-e rendesen. Miért kéne belerohanni az útpadkára lehúzódott autóba? Talán azért mert aki belerohan az sem lát rendesen csak nyomja neki vakon a gázt?
2023. júl. 29. 18:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!