Jégeső minden esetben károsítja az autót?
Arra gondolok, hogy az autók igen nagy százaléka nem áll garázsban, csak a lakótelepi parkolóban a szabad ég alatt, ennek ellenére nem jégkárosak tömegével az autók, csak 1-2 százalékuk (hasraütésszerűen). Ezek szerint nem minden jégeső okoz kárt, csak az extrém nagyságú jégdarabok? A borsónyi nem?
Mit tehetek csillaggarázsos autóm védelme érdekében jégeső esetén?
Köszönöm!
Nagyon ritka az a jégeső ami kárt tehet, főleg mióta aktív a jégkár megelőző rendszerünk.
Konkrétan az állam nem engedi meg a természetnek, hogy túl nagy jégdarabok formálódjanak.
Ha mégis baj van (nem lesz) akkor egy pokrócot gyorsan rádobsz
Nekem 2 éve elkapta az autót a jég, és van rajta vagy 30 olyan "horpadás", amit csak akkor venni észre ha pont egy adott irányból esik rá a fény, és még akkor is alaposan meg kell nézni.
Úgy döntöttem nem költök fél milliót arra, hogy megcsináltassam, nekem ez nem "kár", ezzel tudok együtt élni. Nem hordom a verdát autókiállításra, használati tárgy. Amikor majd 15-20 évesen el fogom adni, nem ezt fogja a vevő megnézni, hanem hogy rozsdál-e a küszöb, fog-e a kuplung meg rojtos-e a vezérműszíj.
"Nagyon ritka az a jégeső ami kárt tehet, főleg mióta aktív a jégkár megelőző rendszerünk.
Konkrétan az állam nem engedi meg a természetnek, hogy túl nagy jégdarabok formálódjanak."
Nálunk 2 jégverés volt tavaly! Egyiknél teniszlabda nagyságúak potyogtak! Cserepek igen törtek a tetőkön, egy autónk jéghorpadásos lett, pedig fóliasátor alatt állt, és pokrócok is voltak rajta! Kicsit ingott a jégelhárításba vetett hit.
Nyilván egy kis mákszemnyi jégszemcse nem fogja behorpasztani a karosszériát. De ha tojás mérettel sorozzák, akkor jó eséllyel összehorpad.
Ezek szerint nem jártál 2021 nyarán Dél-Pesten. Szinte az összes utcán parkoló autó össze-vissza volt horpadva. Az ilyen intenzív, nagy méretű jéggel járó zivatarok ritkák. De az hogy ma csak pár százalékukon látszik, inkább a tulajok érdeme, hogy nem kevés pénzért megcsináltatták, nem csak legyintettek egyet, hogy jól van az úgy. Személy szerint én se tudnám elnézni, hogy ezentúl horpadt autóval járjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!