Felnőttként diagnosztizált ADHD miatt elvehetik a már meglevő jogosítványom?
Figyelt kérdés
Úgy néz ki, Adhd-s vagyok, bár papír egyelőre nincs róla. Ha kiderül hogy ez a gond a már meglevő jogosítványom elvehetik?2023. júl. 6. 18:27
11/17 A kérdező kommentje:
Minket küldenek el általában délutánonként az iratokkal, hogy vigyük el.
2023. júl. 31. 03:06
12/17 A kérdező kommentje:
Plusz másképp nem jutok be dolgozni, a busz járatok szörnyűek.
2023. júl. 31. 03:07
13/17 anonim válasza:
Ne ess kétségbe, sok olyan portás munkakör van, ahol nem kell autót vezetni. A tömegközlekedést meg meg lehet szokni. Én se vezetek, mégis eljutok mindenhova. Hacsak nem tanyán laksz, megoldható.
14/17 A kérdező kommentje:
Icipici zsákfaluban
Ahol naponta nem túl sok busz járat van. Az irodai dolgozóknak van rendesen hogy be érjen 8-ra és haza érjen 4 után. De a műszakosok mind szívnak, akiknek nincs munkahelyi járat. Mint például nekem.
2023. júl. 31. 17:00
15/17 anonim válasza:
De miért vennék el a jogsidat? Gond a vezetés, vagy nem? Ha jól vehetsz, akkor semmi értelme ezen rágódni, hogy elveszik-e vagy sem. Én is adhd vagyok, nekem nincs jogsim, de a figyelemzavar nem kizáró ok, meg nem is kell tudnia róla senkinek, hogy ezzel élsz. A figyelemzavarnál van hiperfókusz. Ez gyakran a vezetésnél is előjön, és a legtöbb adhd-s tök jól vezet, és indulatkezelési gondjaik sincsenek az utakon. Nehezen kezeled az indulataidat, türelmetlen vagy? Vagy mi a gond? Figyelmetlen vagy? Mert ha van vezetői engedélyed és gyakran vezetsz, akkor semmi probléma. Az adhd nem kizáró ok.
16/17 anonim válasza:
15.: Kibicként alkotsz véleményt. Ha nincs jogsid, nem tudhatod, hogyan vezetnél. Jogos a kérdező félelme, mert sok orvos szerint a figyelemzavarral élő sofőr veszélyes.
17/17 anonim válasza:
Nos, nem az adhd miatt nincs jogsim egyelőre. :) Nekem a családomban is többen adhd-sok, és semmi gondjuk a vezetéssel. Nem kell ahhoz adhd, hogy veszélyes legyen valaki. Szerintem. Attól függ, hogy az adhd mire hat ki. Valakinek kihathat a vezetési képességeire, de nem mindenkinek. Ha x éve vezet, akkor nem értem a problémát. Adhd csoport tagja is vagyok. Rendszeresen téma a vezetés. A csop.tagok 70%-a családos ember, akik kocsival járnak. Persze mondhatjátok, hogy mindez veszélyes tanács, de az autóvezetés eleve kockázat. Mindenféle zavar nélkül. Ezzel sem vállal nagyobb kockázatot, mint amúgy bmelyik másik sofőr. Persze ha lenne lehetősége tömegközlekedni, oké, akkor legyen az. De mindenki tudja, hogy bizonyos helyeken jogsi nélkül halott az ember. Vidék, kicsi falvak, Bp. agglomeráció, ami távol esik a belvárostól. Sokaknak ez munkaeszköz is. Ő érezze magában, hogy akar e vezetni, tud e biztonságosan közlekedni. Ha ezt letisztázta, nincsen baj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!