Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A büntetőfékezők mentálisan...

A büntetőfékezők mentálisan betegek?

Figyelt kérdés
Mert ahhoz mentálisan sérültnek kell lenni, hogy valaki képes legyen a saját autója (és esetlegesen a testi) épségét feláldozni csak azért, hogy kicsesszen egy másik közlekedővel, nem?

2023. jún. 28. 09:23
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
97%

Az egyik, hogy egy büntetőfékezés sose indokolt.

A másik, hogy ha volt is előzménye sok esetben:

1. Az illető igazából nem sértett szabályt, csak a büntetőfékezőnek nem tetszett

2. Mindenkivel előfordul, hogy valamit benéz, bebambul stb. A legtapasztaltabbakkal is. Most ezért veszélyeztessük az életét?

Ha meg az illető gyárilag béna, akkor se lesz ettől jobb.

2023. jún. 28. 11:43
 12/53 anonim ***** válasza:
33%
#11 👍
2023. jún. 28. 12:08
 13/53 anonim ***** válasza:
23%
#11 Én nagyon kevés olyan büntetőfékezésről tudok, ahol a büntetett illető nem sértett szabályt. Azon nyilván nem fogunk összeveszni, hogy semmi értelme és veszélyes, idióta dolog a büntetőfékezés akkor is, ha valaki szabálytalankodott velünk, én sosem tenném (főleg, mert többnyire motorral vagyok, ahhoz ritka hülyének kell lenni, hogy motorral büntetőfékezzen valaki), de ne mondjuk már, hogy szabályos embereken szokták az idegbetegek felhúzni magukat.
2023. jún. 28. 12:16
 14/53 anonim ***** válasza:
97%

13: bár még soha nem büntetőfékeztek le.

De eddig a legnagyobb anyázásokat mindig olyan szitukban kaptam, ahol semmilyen szabályt nem szegtem.

2023. jún. 28. 12:35
 15/53 anonim ***** válasza:
0%
#14 Olyan nincs. Figyelmetlen voltál, nem tekintettél rendesen körül, a KRESZ 3.§-t nagyon könnyű megszegni akkor is, ha szerinted nem tetted.
2023. jún. 28. 12:41
 16/53 anonim ***** válasza:
96%
Igen, de azt ne felejtsük, hogy van aki azt is személyes sértésnek veszi, ha megelőzöd.
2023. jún. 28. 12:43
 17/53 anonim ***** válasza:
65%

Pedig még YouTube-on is rengeteg olyan videó van, hogy mondjuk a megszűnő sávból az élete árán is betolakszik valaki (nyilván nem a zipzár elven, hanem már második-harmadik olyan, akit beengedne a kamerás), ezért ledudálják, majd rögtön büntetőfék stb.

Ezen a videón a delikvens például szabálytalanul bevág a kamerás elé, nekimegy az előtte lévőnek (hiszen arra koncentrál, hogy büntetőfékezni tudjon), és még ezek után is neki áll feljebb: [link]

2023. jún. 28. 13:07
 18/53 anonim ***** válasza:
97%

"#14 Olyan nincs."

Hogyne lenne, fent említett eset, amikor városban megyek 50-nel?

A majom meg idegbajt kap mögöttem, hogy miért nem 80nal?

Na ott is én vagyok figyelmetlen, mi?

Vagy amikor fordulok belsőből balra, és lassítok, ő meg ugat hogy miért nem takarodok a külsőbe, ha nem megyek 100zal? (Mert fordulok be, bammeg, azért!) Itt is én vagyok a hibás?

Forduljak be balra a külső sávból, hogy őt esetleg ne zavarjam, mert belsőben száguldana?

2023. jún. 28. 13:21
 19/53 anonim ***** válasza:
96%

14 vagyok:

Eddig 3 emlékezetes anyázást kaptam:

1. M1 autópálya, szélsősávban összefüggő kamionsor (csak úgy tudtam volna kimenni, ha nyomok egy kövér féket), 140-el megyek a belsőben, amikor feltűnik egy kotla audi, messziről villogva. Mivel 140-el kivágni két szűken egymás után 90-el közlekedő kamion elé nem lett volna biztonságos, meg úgy amúgy se, ezért nyomok még egy kicsit a gázra, 145 és amint van a szélsőben egy nagyobb rés kimegyek, ezt előre indexxel jelzem. Barátunk mellém érve dudál, anyázik.

2. Városi forgalom. Két sáv, nincs nagy forgalom. Külső sáv megszűnik, előre kitáblázva. Én a belsőben, megyek 50-el, mellettem a külsőben megy melleytem ugyanennyivel, majd ahol elér a sávja végéhez vad dudálásba kezd. Előttem, mögöttem senki, akár lassít, akár gyorsít bejöhetett volna elém vagy mögém.

3. Dugó a főúton, lépésben haladnak, én oldalról jövök mellékútról, gyorsító sáv van. Amerről én jövök onnan is lépésben halad a forgalom. Előttem lévő a gyorsítósáv elején megáll, amíg valaki be nem engedi. Én mondom oké, cipzárelv, guruljunk a gyorsítósáv elejéig (nem volt hosszú). Önjelölt rendőr mellettem (aki a sáv elején besorolt) már fekszik a dudán.

2023. jún. 28. 13:25
 20/53 anonim ***** válasza:
17%

#18 Hát, ha több sáv van, akkor nem a te dolgod nézni, ki mennyivel megy, mész kifele. Lakott területen normális ember nem hajt gyorsan, de ha nincs tele mindkét sáv, akkor nem kell a balra kanyarodásod előtt két kilométerről besorolni. Ezt kultúrának hívják. Jobbratartás van.

#17 Na, hát az nagyon nem cipzárelv, hogy a kamerás 2-3-at is beengedni. Egyet engedsz be, aztán mész. Nem kell mindenkit beengedni jófejségből, az pont logikátlanság és nem jófejség, hogy megállok és elengedem a fél világot.

#16 Na, az olyannal viszont nem lehet mit kezdeni. Sajnos bunkó hülye mindig lesz, de azért ez a kisebbség.

2023. jún. 28. 13:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!