A büntetőfékezők mentálisan betegek?
Az egyik, hogy egy büntetőfékezés sose indokolt.
A másik, hogy ha volt is előzménye sok esetben:
1. Az illető igazából nem sértett szabályt, csak a büntetőfékezőnek nem tetszett
2. Mindenkivel előfordul, hogy valamit benéz, bebambul stb. A legtapasztaltabbakkal is. Most ezért veszélyeztessük az életét?
Ha meg az illető gyárilag béna, akkor se lesz ettől jobb.
13: bár még soha nem büntetőfékeztek le.
De eddig a legnagyobb anyázásokat mindig olyan szitukban kaptam, ahol semmilyen szabályt nem szegtem.
Pedig még YouTube-on is rengeteg olyan videó van, hogy mondjuk a megszűnő sávból az élete árán is betolakszik valaki (nyilván nem a zipzár elven, hanem már második-harmadik olyan, akit beengedne a kamerás), ezért ledudálják, majd rögtön büntetőfék stb.
Ezen a videón a delikvens például szabálytalanul bevág a kamerás elé, nekimegy az előtte lévőnek (hiszen arra koncentrál, hogy büntetőfékezni tudjon), és még ezek után is neki áll feljebb: [link]
"#14 Olyan nincs."
Hogyne lenne, fent említett eset, amikor városban megyek 50-nel?
A majom meg idegbajt kap mögöttem, hogy miért nem 80nal?
Na ott is én vagyok figyelmetlen, mi?
Vagy amikor fordulok belsőből balra, és lassítok, ő meg ugat hogy miért nem takarodok a külsőbe, ha nem megyek 100zal? (Mert fordulok be, bammeg, azért!) Itt is én vagyok a hibás?
Forduljak be balra a külső sávból, hogy őt esetleg ne zavarjam, mert belsőben száguldana?
14 vagyok:
Eddig 3 emlékezetes anyázást kaptam:
1. M1 autópálya, szélsősávban összefüggő kamionsor (csak úgy tudtam volna kimenni, ha nyomok egy kövér féket), 140-el megyek a belsőben, amikor feltűnik egy kotla audi, messziről villogva. Mivel 140-el kivágni két szűken egymás után 90-el közlekedő kamion elé nem lett volna biztonságos, meg úgy amúgy se, ezért nyomok még egy kicsit a gázra, 145 és amint van a szélsőben egy nagyobb rés kimegyek, ezt előre indexxel jelzem. Barátunk mellém érve dudál, anyázik.
2. Városi forgalom. Két sáv, nincs nagy forgalom. Külső sáv megszűnik, előre kitáblázva. Én a belsőben, megyek 50-el, mellettem a külsőben megy melleytem ugyanennyivel, majd ahol elér a sávja végéhez vad dudálásba kezd. Előttem, mögöttem senki, akár lassít, akár gyorsít bejöhetett volna elém vagy mögém.
3. Dugó a főúton, lépésben haladnak, én oldalról jövök mellékútról, gyorsító sáv van. Amerről én jövök onnan is lépésben halad a forgalom. Előttem lévő a gyorsítósáv elején megáll, amíg valaki be nem engedi. Én mondom oké, cipzárelv, guruljunk a gyorsítósáv elejéig (nem volt hosszú). Önjelölt rendőr mellettem (aki a sáv elején besorolt) már fekszik a dudán.
#18 Hát, ha több sáv van, akkor nem a te dolgod nézni, ki mennyivel megy, mész kifele. Lakott területen normális ember nem hajt gyorsan, de ha nincs tele mindkét sáv, akkor nem kell a balra kanyarodásod előtt két kilométerről besorolni. Ezt kultúrának hívják. Jobbratartás van.
#17 Na, hát az nagyon nem cipzárelv, hogy a kamerás 2-3-at is beengedni. Egyet engedsz be, aztán mész. Nem kell mindenkit beengedni jófejségből, az pont logikátlanság és nem jófejség, hogy megállok és elengedem a fél világot.
#16 Na, az olyannal viszont nem lehet mit kezdeni. Sajnos bunkó hülye mindig lesz, de azért ez a kisebbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!