Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az mitől megelőzés, hogy...

Az mitől megelőzés, hogy leáll sunyi módon a rendőr traffizni?

Figyelt kérdés
Én ebben semmi megelőzést nem látok. Azt már iskolában kellene elkezdeni oktatni, mert fejben dől el. Akinek van pénze, az úgyis kifizeti a bírságot, a maradék pedig úgysem száguldozik. A logikának is ellentmond, hosszú évek óta traffiznak a rendőrök, mégsem látni a hasznát az utakon. A költségvetésben látni, de az utakon nem. Több mint 20 milliárd forint folyik be évente a kasszába a kiszabott bírságok miatt. Ez itt a lényeg, a többi csak bla-bla.

2023. jún. 5. 23:13
1 2 3
 21/28 Alex Fly ***** válasza:

@19: erről:

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól

( [link]

A kérdés, hogy te miről...

2023. jún. 6. 17:10
 22/28 anonim ***** válasza:
0%

#21 Először is nem jó a link, de nem is nagyon érdekel.

Másodszor... olvasd már el légy oly kedves még egyszer. Segítsek? Na figyelj.

"együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól"

Dereng már valami? Nem?

"közúti közlekedés szabályai"

Most? Na? Még mindig semmi? Ne csináld már...

"!SZABÁLYAI!"

Remélem így már azért csak sikerül, ennél egyértelműbb nem lehet.

Szabályok. Nem törvények, szabályok. Bűncselekménynek a TÖRVÉNYsértést hívjuk. A SZABÁLYszegést pedig kihágásnak. Mert ugye a téma onnan indult, hogy jogos gyorshajtás miatt lefoglalni az autót, elvégre bűncselekmény után is lefoglalják. De a kihágás az nem bűncselekmény. A szabályszegés az nem törvénysértés. A kettő közötti különbség hatalmas. Őszintén nem hiszem el, hogy szerinted a kettő azonos súlycsoport. Ezzel kb. azt mondod, hogy index nélkül kanyarodni (szabályszegés) ugyanolyan horderejű, mint az emberölés (bűncselekmény).

2023. jún. 6. 17:19
 23/28 anonim ***** válasza:
40%

"Több mint 20 milliárd forint folyik be évente a kasszába a kiszabott bírságok miatt."

És ehhez kellett a százezernyi hőzöngő kretén, akik képtelenek vagy eleve nem is hajlandóak szabálytisztelően közlekedni, de a pofájuk azért hatalmas. Én soha nem kaptam még gyorshajtási bírságot, tudod mi a trükk?

2023. jún. 7. 20:37
 24/28 Alex Fly ***** válasza:
48%
@22: szerintem először legyél tisztában a fogalmakkal; pl. mi az a törvény, a rendelet, és hogy mi a különbség a kettő között...
2023. jún. 7. 21:16
 25/28 anonim ***** válasza:
57%

“ Több mint 20 milliárd forint folyik be évente a kasszába a kiszabott bírságok miatt.”

És ez sok? Szerinted állami szinten ez jelentős pénz? Konkrétan egy fikarcnyi, hidd el ha a pénzre menne, akkor ennél jóval többet szedne be, mert konkrétan ez nem mérv adó az állam részére.

Miért elbújva? Mi a megelőzés abba, ha mindig 200 méterről észleled az ellenőrzést és addig lelassítasz, majd folytatod a jogsértést. Pont ez a lényege. Nem tudhatod mikor, hol, honnan ezért át kell gondolni. Maga a lebukás lehetősége kell visszatartson, hiszen ha gyerekjáték megúszni, ki az akit visszafog?

Szomorú, hogy még mindig ott tartunk mentalitásban, hogy én sértem meg a jogot és dögöljön meg aki ezt számon meri kérni rajtam. Félre értés ne essék én is kaptam már ilyen olyan csekket, de hát én, szándékosan szegtem a szabályt, felnőtt emberként én vagyok a felelős és a hibás nem az aki ezt számon kéri.

2023. jún. 8. 06:38
 26/28 anonim ***** válasza:
57%

“ Szabályok. Nem törvények, szabályok.“

Ha akkora jogi zseni vagy, remelem tudod hogy a szabály az nem jogszabályi forma, ezt te találtad ki. A szabály ott nem a formàja, hanem a neve. Ez a jogszabálynak a neve.

A KRESZ az egy rendelet nem pedig szabály. Nézd meg hogy néz ki egy jogszabály és rájössz, mi mit jelöl. Hiába vonatkozol rá, hogy ez egy “szabály”, olyan nincs. A KRESZ is és a Büntető tv. is szabályokat tartalmaz, mégsem lesz szabályszegés ha a Btv.-Ben levő dolgokat szeged meg. Nagyon elvagy tájolva.

Ha már ekkora jogi zseni vagy.

“ hogy index nélkül kanyarodni (szabályszegés)”

Az általad említett jogsértés az nem szabályszegès, hanem szabálysértés, a jog különbséget tesz ebben, egy ekkora zseni ezt, hogy nem tudja?

“Bűncselekménynek a TÖRVÉNYsértést hívjuk”

Újabb hatalmas logikai hiba a tudóstól.

Ha én átmegyek egy záró vonalon, akkor törvénysértést követek el. Bűncselekményt követtem el ahogy te mondtad? Nem. Csupán megsértettem a 2012. Évi II. Törvényben foglalt szabályokat. Ez egy szabálysértés amit törvény fogalmaz meg, így ez egy szabálysértés ami törvénysértés. Itt jön elő, hogy fogalmad sincs a törvényekről, valamit olvastál és a falusi kiskocsmában az bőven elég. Másokat ne akarj ilyen tudással kioktatni.

2023. jún. 8. 07:09
 27/28 anonim ***** válasza:
18%

“ Jézus fasza... Rendeletnek azt hívják, amivel iktatják a törvényeket, szabályokat, stb. Szerintem se, mert halvány fogalmad sincsen róla, hogy mit beszélsz.”

Te jó isten. Te azt se tudod milyen rendezvényen vagy.

2023. jún. 8. 08:11
 28/28 anonim ***** válasza:
7%
Attól megelőzés, hogy még időben elfojtják a szabálytalanságokat. Gondold el mi lenne, ha nem lenne, aki betartatná a közlekedési szabályokat. Gyakorlatilag mindenki úgy közlekedne, ahogyan akarná, hiszen ha nincs aki betartatja a szabályokat, akkor elfajul a helyzet. Boltokban is lehetne személyzet nélkül, önkasszás vásárlást bevezetni, csak ha nincs aki megelőzi a szabálytalanságokat, akkor mindenki fizetés nélkül távozna onnan. Ezért kell legalább egy biztonsági őrt alkalmazni, aki megelőzi ezt a helyzetet a lopások elfojtása által.
2023. jún. 8. 23:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!