Az mitől megelőzés, hogy leáll sunyi módon a rendőr traffizni?
Ezzel egyetértek… én sem a megelőzést látom ebben és idegesítő ,hogy megbújnak valami mögött és fotózgatnak..
De persze nem a rendőröket hibáztatom hanem azt aki ezeket elrendelte mert rengeteg pénz folyik be a gyorshajtásokból csak nem tudom hova vagy mire.
Ismerősömet kirángatták az autóból megverték őt majd meg is fenyegették még. Bement a rendőrségre egyből hogy mi történt feljelentést szeretne tenni a rendőr válasza meg annyi volt hogy ő nekik milliószor fontosabb dolguk van mint ilyennel foglalkozni azt elzavarták őt.
Szánalmas k.csögök de engem azért 110-es táblánál bemértek 111km/h-val és küldték érte a 15 ezet forintos csekket gondolom ezek lehetnek azok a fontosabb ügyek. Nyomo.rék az összes.
"már iskolában kellene elkezdeni oktatni, mert fejben dől el"
Tanulni soha sem késő, sőt, "jó pap holtig tanul".
"Akinek van pénze, az úgyis kifizeti a bírságot, a maradék pedig úgysem száguldozik"
Ez a legkevésbé sem igaz. A csóró is ugyanolyan idióta tud lenni.
"hosszú évek óta traffiznak a rendőrök, mégsem látni a hasznát az utakon"
Nem az számít, hogy hány éve, hanem hogy milyen gyakran. És a válasz az, hogy nagyon-nagyon ritkán. A fix trafiknál meg nevetségesen magas a tűréshatár, bevallom én is nap mint nap megyek át 70-es táblánál 90-nel trafi alatt. Szerintem amúgy nem is működik, ahogy a védák 90%-a.
A lényeg, hogy hiába látod őket időnként trafizni, mégis nagyon kicsi az esélye annak, hogy lelőnek, ha gyorshajtasz, így pedig pont a lényegét veszíti el. Igazad van, nincs tanító értéke. EZÉRT nincsen, mert túl ritkán trafiznak. Ha sűrűbben lennének kint és/vagy a fix trafik normálisan tennék a dolgukat, akkor rögtön más lenne a helyzet.
Ha nem sunyi módon teszi, akkor mindig messziről látszik a traffi és direkt belassít azon a párszáz méteren. Így csak az adott helyen hatékony az ellenőrzés.
Ha viszont bármelyik bokorból bemérhetnek, akkor 2x is meggondolod, hogy gyorsan hajtasz-e.
"Akinek van pénze, az úgyis kifizeti a bírságot"
Ez sajnos teljesen igaz. Szigorítani kéne, pl. többször meg kéne állítani és pontokat adni, esetleg eltiltani a vezetéstől a gyorshajtókat. Esetleg bevezetni azt, amit a dánoknál: a rendőrség elkobozhatja és elárverezheti a durván gyorshajtók autóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!