Miért tesznek ki indokolatlanul egy csomó helyre 30-as táblát?
Én alapvetően szabálykövető vagyok, de városom tele van ilyen sebességkorlátozó táblákkal olyan helyeken, ahol forgalommentes időszakban még akár 50-nel is balesetmentesen lehetne haladni.
30-cal nem életszerű a közlekedés átlag városi utcákon, ez a sebesség lakóövezetekbe való, ahol parkoló autókat kell kerülgetni, házak között kanyarogni.
Megfigyelésem szerint a 30-as korlátozó táblával ellátott helyeket valójában a 40 km/h a reális sebesség.
Hát, azok telekre nem járnak, szerintem!🙂
De, ahogy mondtam, én nem az indokoltan kitett táblákról beszélek.
Viszont örülök, hogy nem is olyan rossz a kötlekedési kultúránk, hiszen itt szinte mindenki megvédte ezeket a táblákat, és engem szólítottak fel a szabályok betartására! 😉
Még mindig nem magyaráztad meg, mi az a proli, szerinted.
És nem bírálom felül a KRESZT. Az indokolatlanul kitett táblákat bírálom.
Amíg ott a tábla, aszerint kell közlekedni.
Még mindig ott tartunk, hogy attól, hogy az egyszeri vezető indokolatlannak tartja, a tábla még lehet ott indokkal.
Ha meg nem így gondolod, akkor fel lehet venni a kapcsolatot a közútkezelővel, lehet jelezni, hogy szerinted ez probléma. Persze mindig egyszerűbb tök feleslegesen hőbörögni anélkül, hogy bármit is tennénk.
A közlekedésben dolgozom, és van némi rálátásom, hogy kik szokták táblák elhelyezését elrendelni. Gyakran olyan személyek, akik a saját szakmájuk alapjaival sincsenek tisztában. A munkásokat közvetlenül irányító, jó esetben érettségizett brigádvezetők gyakran sokkal többet értenek a szakmához, mint ezek a diplomás emberek. (Ennyi pénzért a diplomások színe-java nem megy állami céghez.)
Szóval, részben emiatt léteznek teljesen értelmetlen sebességkorlátozások. Az ott lakók is szoktak kavarni, és ha van egy hasonló mentalitású helyi képviselő, aki a megválasztására hajt, akkor ő is rámegy az ügyre.
Természetesen, a sebességkorlátozások is lehetnek indokoltak, nem azt mondom, hogy mind hülyeség, csak van sok olyan is.
Magyarország egyre inkább elmegy a nyugati minta felé, hogy az értelmi fogyatékosokhoz szabjuk a világot, ezért szívatjuk a többi népet folyamatosan. A sebességkorlátozást is úgy adják meg, hogy ha csúszós úton arra megy egy tegnap vizsgázott kislány (akinek hatodjára sikerült átmenni, mert a vizsgabiztos megsajnálta, de akinek az életben nem lett volna szabad jogsit adni), akinek fogalma sincs a relatív gyorshajtásról, és a tükörjégen is 30-cal kanyarodik, mert az van a táblán, na még ekkor se történjen baleset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!