Tényleg rosszul tudom? (Tompított fényszóró használata)
Kérlek javítsatok ki, mert lehet úgy tűnik én értelmezem rosszul a szabályokat. Köszönöm.
Köszönöm, mostmár értem. Összekevertem a nappali menetfényt a helyzetjelzővel.
Ha jól értem sok autóban automatikusan felkapcsol a nappali menetfény ugye?
De akkor mi az a helyzetjelző? Világít aktívan az egyáltalán, vagy az csak a visszaverődő valami?
Helyzetjelző az, ami elöl-hátul van, és a tompítottal együtt mindig világít, viszont ha áll az autó éjszaka, le kell kapcsolni a tompítottat, és csak helyzetjelzővel világítod meg. Általában három állásúak ezek a kapcsolók, kikapcs, helyzetjelző, helyzetjelző+tompított, állj oda az autód elé és nézd meg a kapcsoló minden állapotában, látni fogod, mi a helyzetjelző.
Amúgy a legegyszerűbb az, ha MINDIG ég a tompított, sokan úgy vannak, hogy szürkület kezdetekor még jó a látási viszony, közben meg szinte láthatatlan a szürke autójuk. Előző autómban csak az indítás idejére kapcsoltam le, mostaniban meg át is kötöttem, hogy ne kelljen soha a kapcsolóhoz nyúlni és mindig égjen.
Vannak ilyen hülye kérdések a vizsgán? Én semmit sem kapcsolok be nappal jó látási viszonyok között sehol.
Egyébként ma nálunk egész nap esett az eső és ki lehet találni hogy hány kocsi nem volt kivilágítva városon belül...
Úgyhogy én magasról leszarom a fényes nappal történő világítást.
Én kicseréltem a helyzetjelzőt 10wattos halogénre, így azt kapcsolom fel verőfényes napsütésben... ránézésre szinte olyan mintha a tompított égne csak mégse... legalább nem 180 wattot zabálnak hanem csak 20-at.
Rendőrrel jópárszor találkoztam lakott területen kívűl is, sosem szóltak érte.
#9 Fú hát borzasztó a tompított izzó fogyasztása, állandóan lemeríti az akksit. Bárcsak lenne az autóban valami berendezés, ami folyamatosan tölti azt, hogy ne merüljön le. Valami áramfejlesztő, érted.
Amúgy 55W egy sztenderd H7, de ne foglalkozz vele, a hozzád hasonló idiótától nem várom el, hogy tudjon dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!