Egy motoros csapat mögém ért be a sorba és miután az első megelőzött láttam hogy szabad a pálya és én is elkezdtem előzni. De közben jött volna a többi motoros is akiknek így egy kicsit fékezné kellet de én nem számítottam rá hogy azonnal 200al fognak jönni és ezek után az egyik lerugta a tükröm. Tönkre ment a motorja ami mozgatja valamint maga a tükör.
De mutassál már nekem 10 olyan autóst fél év alatt, aki nem azzal a mozdulattal kapcsolja az irányjelzőt, ahogy már mozdítja a kormányt. Ez a baj. Hogy nem tudtok közlekedni, nem tudtok kiszámíthatóan viselkedni. A motorosok nagy része sem, ne aggódj, fele azért, mert versenyzőnek gondolja magát, fele meg azért, mert bizonytalan a járműkezelése. Egy normális világban körforgalom kimenetelkor sem kéne index, mert már a bemenetelkor látszódna a jármű trajektóriáján, hogy hol akar kimenni szegénykém. De ugye erre senki nem képes, ezért a kihajtást jelezni kell, de mikor jelzik az emberek? Amikor kihajtanak. Pedig a kívánt kihajtó előtti kihajtó után már bőven ki lehetne rakni, onnastól egyértelmű és elég ideig villogna. Hát de ennyi nem megy, és tök mindegy, hogy motorról vagy autóról beszélünk. Mondanám, hogy legalább a buszsofőr meg a kamionos normális, de kamionosból beengedjük a románt is az országba. Szóval megszívtuk.
2023. ápr. 24. 16:54
22/26 anonim válasza:
19. Egy másik kérdésben tegnap vívtam erről csatát. Többször is írtam, hogy a szándékot IS jelezni kell, de le lettem ugatva. Azt mondják, amíg nem szabad a pálya, addig szándék sincs. Mondom, ha látom, hogy megy az irányjelző, segítek. Ha nem megy, honnan tudjam, mit akarsz. Komplett idiótának néztek.
2023. ápr. 24. 16:58
23/26 anonim válasza:
#22 Na, aki leugatott, azzal is szívesen találkoznék. Hát honnan a francból szüljem meg, hogy segítsek valakinek, takarodjak el minél hamarabb, hogy szabad legyen a pálya, vagy engedjem be stb. ha nem látom a szándékot? Értem én, hogy némely gyökér mozgásából kikövetkeztethető, hogy ő bizony index nélkül mozdulni fog, de a szép az lenne, ha előre tudnám.
2023. ápr. 24. 17:00
24/26 anonim válasza:
Az az igazság, hogy ez így tanulópénz marad, vegyél egy új tükröt. Nyilván a motorosnak nem kellett volna ilyet tennie, neked pedig legközelebb megfelelő körültekintés után kell jelezned az előzési szándékod, majd megkezdened az előzést. Ha rendesen megnézted volna mi történik mögötted, biztos vagyok benne, hogy észlelted volna a többi a motorost és maradsz a sávodban. Nincs ezzel semmi baj, mindenki hibázhat, szerencsére senkinek nem lett baja, csak a tükröd bánta. Azt meg tükörből nem tudod megmondani, hogy a mögötted levők mekkorát fékeztek, simán lehet hogy vészfékezni kellett nekik, amit az ABS vagy az ügyes vezető megoldott. Értem az anyagi kár részét, de inkább tanuljál abból ami történt és legközelebb úgy közlekedj, hogy az ilyen esetek kialakulását megelőzd, ha 200-al jött szabálytalanul a motoros, akkor is bíróságra kellene járnod ha ebből baleset történik.
2023. ápr. 25. 11:16
25/26 bazaltkaroly válasza:
Tanulsz belőle.
Nem akarom elhinni, hogy az indexelésed ellenére csak úgy mögéd mentek. Ők a sebezhetőbbek, ha látják, hogy mész, akkor megvárnak, nem fogják a saját életüket kockáztatni. #14-nek és #15-nek teljesen igaza van, csak józan paraszti ész kell hozzá, hogy rájöjj, hogy egy csapat motoros, egyszerre fog haladni. Lehet egyszerre indulsz, és indexelsz, ami elég gyakori szokás mindenfelé. Örülj, hogy rendőr nem volt ott, mert lehet, hogy drágábban megúsztad egy tükör árával, mint egy veszélyeztetéssel, vagy gyilkossággal.
Ez a tükörleverés egyébként Amerikában már majdnem hagyomány - habár én nem támogatom - úgy látszik itt is kezd divatba jönni.
2023. ápr. 26. 17:24
26/26 anonim válasza:
Engedd el, csinaltasd meg. Ebben a szituban simán lehet, hogy nem vettél eszre valakit a holttérben, az meg akkor egy garazdasag oda egy veszélyeztetes neked. A szitu amugy olyan amit vazoltal, hogy varható volt, hogy megelőznek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!