Miért mennek eszetlenül kerékpárral a gyalogosoknak fenntartott "területeken"?
Szóval szerintem hülyeség, hogy ne mehessenek a kerékpárosok a járdán, mert egy csomó helyen sokkal nagyobb veszélyt csinálnak az úton (nyilván az autókra tervezett közlekedés miatt)
Ha valaki mégis ott megy, vagy aluljáróban, felüljárón, stb, akkor miért száguld és ha szembejön egy gyalogos, miért csenget, ahelyett, hogy lelassítana, vagy megállna?
Amikor ezt csinálják, megértem, hogy megbünteti őket a rendőr. De a rendőr meg mindig azokat szokta megbüntetni, akik hárommal totyognak, mert azokat meg tudja állítani.
Miért van ennyi hülyeség?
7-es, ha szülő vagy, érted, és jól (!) érted , miről beszélek. Nyilván olyan helyen , ahol józan számítás szerint forgalom van, senki épeszű nem engedi el a gyermeke kezét. De ott, ahol nem számítok ilyesmire, aztán mégis előkerül egy rolleres, ott mi a fåszt csináljon az életképes szülő ?
És nem, te sem meséled be nekem, hogy egy öntudatos kétévest képes vagy folyamatosan (!!!) kézen fogva vezetni, mert ilyen nincs. Nem ilyen az ember.
@11: de, a főutakra érvényes szabályok szerint a 12 éven aluliak kerékpárral nyugodtan mehetnek a járdán. A konkrét szöveg:
" Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni." (KRESZ 54. § (2))
Az itt hivatkozott pont pedig:
"(7) Tilos
a) főútvonalon 12. életévét be nem töltött személynek kerékpározni;"
Innen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!