Kedves gyalogosok miért nem törekedtek legalább minimálisan arra, hogy rendesen körbenézzetek egy zebránál?
Ma reggel a ködös, sötét időben egy nő körülnézés nélkül, talpig feketében lelépett, nekem meg akkorát kellett satuznom, hogy a mögöttem lévő majdnem belém jött. Alapból lassítok a zebránál, de mikor valaki nagy léptekkel megy a járdán, majd hirtelen 90 fokot fordulva lelép körülnézés nélkül, arra nem tudunk mindig felkészülni!
És ez csak egy a számos esetből, amit átéltem ebben a hülye ködös időben.
(akinek nem inge, természetesen...)
Én ma mentem át zebrán, alaposan körbenézve, dupla sávos úton. Az út közepén meg kellett àlljak, mert láttam hogy a màr 25 méterre levő autós nem lassít egyàltalán. Köd ide vagy oda, zebránál lassítunk.
De ettől eltekintve elismerem, hogy sok a figyelmetlen gyalogos. Nem fogjàk fel, hogy attól hogy elsőbbségül van, kötelezettségük is van: meggyőződni lelépés előtt, hogy meg tudnak àllni az autók.
És felsorolnál még néhány esetet abból a számosból amit átéltél ebben a ködös időben?
Vagy csak kivetíted általánosításra ezt az egyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!