Hogyan tanítsam meg anyukámat rendesen lefele váltani autóval?
Sajnos egyáltalán nem érti a machanikáját :(
6-osban mentünk a manuális autójával az m7-esen, de sajnos bekerültünk egy kamion mögé, ahol lefékezett 80-ra, de amradt 6-osban. ekkor visszaváltott 4-esbe, de ahhoz túl nagy volt a fordulatszám, ezért a motorfék egy brutálisat rántott a kocsin. Mindig ez van. Csak lassításkor nem tud lefele váltani.
Ha 4-esben megyünk és lassít 30km/h-ra és visszavált 2-esbe és felengedi a kuplungot, akkor ugye az autó lendülete fel kell ,hogy húzza a fordulatszámot és olyankor iszonyat erős a motorfék. És akkorát ránt hátra, mintha karamboloznánk.
Mindig elmondom neki, hogy nem igaz, hogy te nem érzed. Heel toe!!! az a legkönnyebb lefele váltási módszer, ha nem állsz meg.
A fordulatszámot magasan tartva kell felengedni a kuplungot, mert akkor nincs motorfék! Ezen mit nem lehet érteni?
Nem vezet gyakran?
Én nem vagyok egy autóversenyző, de a váltás simán megy, érzésre. Nem kell figyelgetnem a sebességet meg a fordulatszámot. Csak érzem az autó gyorsaságát meg hallom a motor hangjából is. Pedig tényleg nem vagyok tehetséges.
Egy vezetéstechnikai program szerintem is jó lenne neki. Biztos sokat tanulna és magabiztosabb lenne.
30 év alatt nem érzett rá??? Jujjj.
Mit takar, hogy jól vezet? A kresz megtanulása, ismerete, teljesen más készségeket kíván, mint az autó elvezetése.
Más érteni, és más kivitelezni. A rakéták működését is értem alapjaiban, de ettől még nem tudnám vezetni.
Amúgy nekem is simán meglett a jogsim így, talán 1 hibapontot kaptam a váltó kezelése miatt. Az ilyesmi nem jelent bukást.
(#1 voltam)
Váltani tud, az szerintem a legkönnyebb része az autónak. ha mozgatod a váltókart csak benyomott kuplunggal tedd. ezt még az is megérti akinek fogalma sincs, hogy hogy néz ki a váltó és a kuplung belülről.
És pedig tud anyu váltani, csak valamiért ott megáll az agya amikor nagyon kicsi lassítással túl sokat vált vissza. és így 1000-3000-res tartományból felmegy 5000-re.
Heel toe váltástechnika teljesen felesleges utcai forgalomra.
A fokozatot kell eltalálnia és lassabban felengedni a kuplungot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!