Miért mennek eszetlenül kerékpárral a gyalogosoknak fenntartott "területeken"?
Szóval szerintem hülyeség, hogy ne mehessenek a kerékpárosok a járdán, mert egy csomó helyen sokkal nagyobb veszélyt csinálnak az úton (nyilván az autókra tervezett közlekedés miatt)
Ha valaki mégis ott megy, vagy aluljáróban, felüljárón, stb, akkor miért száguld és ha szembejön egy gyalogos, miért csenget, ahelyett, hogy lelassítana, vagy megállna?
Amikor ezt csinálják, megértem, hogy megbünteti őket a rendőr. De a rendőr meg mindig azokat szokta megbüntetni, akik hárommal totyognak, mert azokat meg tudja állítani.
Miért van ennyi hülyeség?
Mert a kerékpáros az a majom, akinek a megverésekor/elütésekor annyit kapsz, mintha normális embert bántottál volna. Szomorú tény, el kell fogadni. Amúgy szerencsére nem a te és nem is az én véleményem számít, hanem a hatályos kresz. Gondolom budapesti vagy, hát pont Budapesten semmi keresnivalója járdán biciklisnek, vagy azért, mert van saját sávja, vagy azért, mert olyan az út (és olyan pici, töredezett a járda) bizonyos külső kerületekben, mintha bárhol máshol lennél.
A rendőr semmilyen biciklist nem állít meg, mert többnyire nem érdekli, pedig engem a saját munkahelyem előtt simán elüt majdnem napi 5 biciklis, csak mert derogál nekik leszállni a járda szélén, és azt a kemény 4 métert a MOL Bubi állomásig gyalog megtenni.
De az, hogy csenget, pozitívum, ezért kötelező a csengő a kerékpárra, hogy ha már egy retardált barom, legalább jelezze neked, hogy "jön egy retardált barom, figyelj a saját érdekedben".
:D. Micsoda feszültségek!
De téged zavarna amúgy, ha normális sebességgel mennének a járdán, anélkül, hogy majdnem elb*nak egy olyan részen, ahol mondjuk veszélyes az út?
Én csináltam ezt még fiatal koromban vidéki kisvárosban. Amikor bizonytalan voltam az út egy részénél: veszélyes kereszteződés, stb., felmentem a járdára és ott szép lassan tekertem. Soha nem is volt konfliktus.
Nemtom, elég sok biciklist el*sznak bagatell szituációkban. Ha jól tudom, járdán csak gyerek mehet, talán 12 év alatt, nagyon lassan, de szerintem 10km/h alatt, aki nem esik-kel a biciklivel, tehát tudja minimálisan irányítani, az egy babakocsist se fog elütni, még szűk járdán se, mert lelassít előtte, esetleg le is száll.
Persze senki nem biciklizik így, úgyhogy lényegtelen.
#6osnak
Mondjuk ha a kedves szülők kézenfogva vinnék a gyereküket a járda rájuk eső részén, akkor nem lennének elütve sem. Halálom az amikor gyök kettővel megyek el az ilyen családok mellett, de a gyerek össze vissza rohangál + nem lát meg 3 méterről sem (pedig még csengetni is szoktam) és nekem kell megállnom meg kikerülgetnem a füvön mert életképtelen az anyjával és/vagy apjával együtt. Lehet szidni a bicajosokat persze, de először képzeld el saját magad külső szemlélőként ahogy a gyereked rohangál mint egy retardált majom ahelyett, hogy a kezét fognád.
Kedveseim! Miért nekem kell 2 km/h sebességre lassítani a gyalogosok miatt? Miért az én anyukámat szidják a gyalogosok? Miért én vagyok a büdöd paraszt, ha hahózok, vagy csengetek?
A kerékpárúton!!!
Ha olyan helyen tekerek, ahol gyalog nem is lehet, nem tűrnek meg, gonfoljátok, a járdán jobb lesz?
Aki hülye az a zebrán, járdán, aluljáróban, hídon, mindenhol hülye. Egyébként meg ott menjen, ahol a KRESZ szerint kell.
Jól írják, nincs közlekedési kultúra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!