Kedves lassan haladó sofőrök, miért mentek lassan?
Előző lakhelyem és melóhelyem között nem volt jó a tömegközlekedés, ezért kocsiztam, olyan 15 km távot, ebből kb olyan 10km országút, 5km településen belül. Mivel mindig időben indultam el, sose siettem, óra szerinti 75-80 km/h-val mentem. Nem éreztem azt, hogy ezzel feltartottam volna a forgalmat, aki akart, meg tudott biztonságosan előzni (hosszú, egyenes szakasz, széles út). Nyilván volt párszor valami idegroncs aki beállt mögém néhány centire és nyomta a dudát folyamatban, vagy villogtatott, én meg mintha meg sem láttam volna, mentem a magam kb GPS 75 hm/h-ás tempómban.
Ezzel, hogy egy kb 15-tel kevesebbel mentem, közel 0,5-0,75 l/100km üzemanyagot spóroltam, és nem voltam tőle idegroncs, hogy folyton utolérek valamit. És érdekes, sose késtem el sehonnan, de feleslegesen korán sem érkeztem. Azóta költöztem, tömegközlekedem, sose ülnék vissza kocsiba napi szintű ingázásra.
@21
Egyik (közútra nem való) ismerősöm azt mondta hogy ilyenkor ő a féktáv alapján állítja be a sebességet.
Ha egy méterre van, akkor 10km/h a maximum.
Egyszer eljátszotta mellettem országúton, hát...
"Ezeket hogy lehet móresre tanítani?" Hát nézd, inkább ezerszer egy gyorshajtó, mint egy ilyen hozzáállás. Ez nagyon nem jó szerintem, mert az ilyeneknek sosincs jó vége, hogy "na majd én nóresre tanítom". Ne próbálkozz ilyenekkel, mert az írásod tekintve a vezetéstechnikai tudásod sincs ott, hogy bárkit móresre tanítgass.
"mentem a magam kb GPS 75 hm/h-ás tempómban." Itt egyáltalán nem az ilyen sebességről beszélek, hanem amikor valaki tartósan 40-50-el halad lakott területen kívül.
Amúgy érdekes, hogyha úgy teszem fel a kérdést, hogy a lassabbakat "támadom" akkor egyből mindenki, vagyis legtöbben a lassúak pártját fogják. Más kérdés alatt, ahol a gyorsabbat szidja a kérdező, ott pedig a gyoraabbakat védik 😃
Nem vagyok egy éles kés a fiókban, de egy dolgot nem csinálok, senki seggébe nem megyek vezetés során. És gyorsan sem megyek, de ha szerinted 40-50km/h normális országúton, én azt is megértem, komolyan. Azért írtam ki a kérdést, mert érdekel miért az.
A móresre tanítós részre írtam amit írtam. És igen, aki tud vezetni (mármint aki tényleg tud), az biztos, hogy nem akar senkit sem móresre tanítani. A szabályok kérem szépen nem írják, hogy bárkit móresre kell tanítani. Pláne, hogy azzal ugyanúgy veszélyeztetsz másokat. Mert ugyan mivel tanítanál bárkit móresre? Büntetőfékezéssel, vagy szándékos 10-el haladással ahogy itt valaki írta? Hát bocs de az sem veszélytelenebb, mint 70-90-el közlekedni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!