Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kedves lassan haladó sofőrök,...

Kedves lassan haladó sofőrök, miért mentek lassan?

Figyelt kérdés
Minden rossz szándék nélkül kérdezem, mert nem értem mostanában ezt a dolgot. Fényes nappal, jó látási viszonyok között miért kell 50-el menni lakott területen kívül? Mostanában ez egyre gyakoribb, előzni nehézkes a szembe forgalom miatt, illetve beláthatatlan kanyaroknál. Tényleg én sem vagyok gyors, nem száguldozom, betartom a korlátokat. De ezt most már én sem értem. Tényleg érsekelnének az okok. Féltek? Nem rossz félelemmel vezetni?
2023. febr. 14. 07:18
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
63%
Mert nem sietek sehova, ellenben azt nagyon utálom, amikor konkrétan 1 méteren belül mögöttem liheg valaki. Ezeket hogy lehet móresre tanítani? Esetleg jelezni, hogy nem tetszik ez nekem? Hisz amikor lehet, akkor sem előz meg. Fogyasztás is jobb amikor nem nyomom. Az én autómmal az a kényelmes tempó. Ha nem tetszik, akkor majd megelőz amikor lehet, addig meg türelmesen, féktávolságot tartva jöhet mögöttem.
2023. febr. 14. 10:32
 22/35 anonim ***** válasza:
55%

Előző lakhelyem és melóhelyem között nem volt jó a tömegközlekedés, ezért kocsiztam, olyan 15 km távot, ebből kb olyan 10km országút, 5km településen belül. Mivel mindig időben indultam el, sose siettem, óra szerinti 75-80 km/h-val mentem. Nem éreztem azt, hogy ezzel feltartottam volna a forgalmat, aki akart, meg tudott biztonságosan előzni (hosszú, egyenes szakasz, széles út). Nyilván volt párszor valami idegroncs aki beállt mögém néhány centire és nyomta a dudát folyamatban, vagy villogtatott, én meg mintha meg sem láttam volna, mentem a magam kb GPS 75 hm/h-ás tempómban.

Ezzel, hogy egy kb 15-tel kevesebbel mentem, közel 0,5-0,75 l/100km üzemanyagot spóroltam, és nem voltam tőle idegroncs, hogy folyton utolérek valamit. És érdekes, sose késtem el sehonnan, de feleslegesen korán sem érkeztem. Azóta költöztem, tömegközlekedem, sose ülnék vissza kocsiba napi szintű ingázásra.

2023. febr. 14. 10:38
 23/35 anonim ***** válasza:
20%
azért mert tolatok
2023. febr. 14. 11:04
 24/35 nemaRendőrség ***** válasza:
78%

@21

Egyik (közútra nem való) ismerősöm azt mondta hogy ilyenkor ő a féktáv alapján állítja be a sebességet.

Ha egy méterre van, akkor 10km/h a maximum.

Egyszer eljátszotta mellettem országúton, hát...

2023. febr. 14. 12:25
 25/35 A kérdező kommentje:

"Ezeket hogy lehet móresre tanítani?" Hát nézd, inkább ezerszer egy gyorshajtó, mint egy ilyen hozzáállás. Ez nagyon nem jó szerintem, mert az ilyeneknek sosincs jó vége, hogy "na majd én nóresre tanítom". Ne próbálkozz ilyenekkel, mert az írásod tekintve a vezetéstechnikai tudásod sincs ott, hogy bárkit móresre tanítgass.

"mentem a magam kb GPS 75 hm/h-ás tempómban." Itt egyáltalán nem az ilyen sebességről beszélek, hanem amikor valaki tartósan 40-50-el halad lakott területen kívül.

Amúgy érdekes, hogyha úgy teszem fel a kérdést, hogy a lassabbakat "támadom" akkor egyből mindenki, vagyis legtöbben a lassúak pártját fogják. Más kérdés alatt, ahol a gyorsabbat szidja a kérdező, ott pedig a gyoraabbakat védik 😃

2023. febr. 14. 14:28
 26/35 anonim ***** válasza:
38%
Ja, majd a nagy Schumacher fogja megmondani nekem, hogy milyen a vezetési tudásom. Nem inkább te vagy pszichopata, hogy másokra tekintet nélkül nyomod neki és a seggébe mész, mert ő betartja a sebességkorlátozást? Mire vannak a szabályok kérem szépen? Viccnek? Milyen szabályt sértek azzal, ha szépen nyugodtan, korlátozást betartva megyek, azzal szemben, hogy te 1 méterre vagy tőlem mögöttem? Segítek, én semmit, te pedig veszélyeztetsz engem és magadat. Persze nem biztos hogy te ilyen vagy de nagyon gyakori és pont így dumálnak azok is.
2023. febr. 14. 14:42
 27/35 A kérdező kommentje:

Nem vagyok egy éles kés a fiókban, de egy dolgot nem csinálok, senki seggébe nem megyek vezetés során. És gyorsan sem megyek, de ha szerinted 40-50km/h normális országúton, én azt is megértem, komolyan. Azért írtam ki a kérdést, mert érdekel miért az.

A móresre tanítós részre írtam amit írtam. És igen, aki tud vezetni (mármint aki tényleg tud), az biztos, hogy nem akar senkit sem móresre tanítani. A szabályok kérem szépen nem írják, hogy bárkit móresre kell tanítani. Pláne, hogy azzal ugyanúgy veszélyeztetsz másokat. Mert ugyan mivel tanítanál bárkit móresre? Büntetőfékezéssel, vagy szándékos 10-el haladással ahogy itt valaki írta? Hát bocs de az sem veszélytelenebb, mint 70-90-el közlekedni...

2023. febr. 14. 14:51
 28/35 anonim ***** válasza:
43%
#2: hacsak nem elektromos autod van, akkor ha spórolni akarsz, 70-80-al mész, és lehetőleg sosem fékezel üzemi fékkel.
2023. febr. 14. 14:52
 29/35 anonim ***** válasza:
79%
18: vajon egy cikkből vett idézet miért van lepontozva? Melyik része nem helytálló?
2023. febr. 14. 14:59
 30/35 anonim ***** válasza:
86%
#27 Akkor bocsánat, nem országúton megyek lassan, hanem kanyargós útszakaszon, ahol majd kitörne a kerék ha ennél gyorsabban mennék, erre az meg a seggemben van. Másik, 70-es tábla, megyek 80-al, hogy örüljön, erre seggemben van a gyökér. Nem gondoltam komolyan az önkéntes rendőrködést, csak k@@vára jó lenne, ha történne ellenük valami, mert nem 1 esetről van szó, hanem folyamatosan ezt csinálják. Felmerül a kérdés, hogy akkor velem van-e a baj, de nem mert betartom a korlátozást, olyan gyorsan megyek kanyarban, amennyire csak tudok, hogy a tetve jól érezze magát, mégis ott van mögöttem. Jelzek jobbra, hogy most előzzél meg p@raszt, de nem. Ezeknek kéne valami büntetés. Az országúton 50-et én sem bírom, hacsak nem 50-60-as tábla van éppen.
2023. febr. 14. 15:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!