Meg szoktátok nézni, hogy ki ül a szemben haladó autóban? Én általában nem. Friss a jogsim, ezért lehet?
Szinte soha, csak ha valami épp felkelti a figyelmem.
Például hamarabb veszek észre egy ismerős autót, mint az autóban ülő ismerőst.
Kereszteződésnél, meg egyéb ilyen odafigyelős helyzetnél gyakran ránézek a másikra, hogy észrevett-e, megadja-e az elsőbbséget, ill. észrevette-e, hogy mehet, vagy bámul össze-vissza. De egyenes úton nagyon ritkán nézem meg a sofőrt, gyakran még az ismerős autókat se veszem észre, csak megy ott valami, oszt kész...
Viszont faluban van a munkahelyem központja, és a környéken lakó kollégáim, akikkel felváltva vezetünk, mindig figyelik a szembejövőket, mert nekik az a megszokott, hogy minden ötödik sofőr ismerős.
Dehogyis, nem. Főleg, hogy általában nincs is rá okom. Meg veszélyesnek is tartom. Amíg odanézek, ráfókuszálok, az jó néhány másodperc, amiben akár az útra is figyelhetnék.
Annyit szoktunk, hogy ha én vezetek, akkor a férjem, ha ő vezet, akkor meg én megnézzük, ki az a barom állat, aki mondjuk le akart tolni az útról, vagy egyéb finom dolgot művelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!