Ebben a szituációban ki hibázik nagyobbat? (Zebra, gyalogos)
Itt nem a szabályokat kell nézni, legalábbis értelmes ember nem a szabályokat nézi.
Egyetlen dolog számít: Az autó a keményebb... innentől meg mindenki eldöntheti, hogy játszik-e a testi épségével. Papíron az autósnak meg kell állni, igen... én meg azt mondom erre, hogy okos ember akkor lép le az útra ha az autó megállt, vagy a safőr félreérthetetlenül jelzi, hogy átengedi, fékezni fog.
Úgy mehetek át a zebrán, ha megáll az autó, meg integet, hogy átmenhetek?!? WTF?!?
B+ úgy az autópályán is átmenhetek....
Mire való a zebra, Jézus atyaúristen...
Kérdező, remélem nem akarsz a kamion elé "ugró" nénikés videóval jönni, ott ugyanis tisztán látszik, hogy a kamionos neki bőven féktávolságon belül, neki takarásból kilépő gyalogost gázol, persze attól még jogilag őt vonták felelősségre szerintem.
Szerintem aki a gyalogost akarja hibáztatni ilyen esetben akár részben is, lehetőleg ne üljön volán mögé. Az elsőbbségben lévő joggal feltételezi hogyha az alárendelt irány felől közeledő őt megfelelően észleli akkor elsőbbséget is ad neki, más döntésért, direkt megszegésért csak a szabályt szegő hibáztatható.
Az elsőbbség szabály és nem pedig erősebb jószág szaporodik elven működik, legalábbis, kulturált országban nem.
14: Nem tehetek róla ha nem sikerült értelmezni.
A " meg integet, hogy átmehetek " részre ajánlom figyelmedbe:
-h a az autó megállt, vagy a safőr - a VAGY szó jelentését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!