Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit lehet tenni, ha a mögöttem...

Mit lehet tenni, ha a mögöttem közlekedő "tol", semmilyen követési távolságot nem tart?

Figyelt kérdés

Nagyjából mindennapos jelenség, a mögöttem közlekedő autós vagy motoros a s.ggemben halad, mintha nem hallott volna a követési távolságról.

És NEM "szüttyögök", annyival megyek amennyi a megengedett (vagy amennyit az út és az időjárás enged).

- a megengedettnél gyorsabban menni nyilván nem fogok a kedvéért

- félreállni nem mindenhol lehet

- a büntetőfékezés az ördög találmánya

- általában beválik a "büntető 30", fék nélkül(!!), gázt elvéve lassítás és sétakocsikázás, amíg észre nem veszi magát... De nemrég ez után előzés közben rámhúzta az utánfutót valaki és végigszántotta a kocsi oldalát, szóval idegbetegek ellen ez se jó.

Pedig szerintem jogom lenne biztonságban közlekedni.

Szóval mit tehetek ilyen esetben, hogy abbahagyja végre a veszélyeztetésemet a másik, és tartson távot?

2023. jan. 10. 17:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
45%

Én alapvetően elveszem a gázt, nem megtévesztő lassítással, csak éppen lassulok, villantok egy jobb indexet aztán ebből a többség érti, hogy előzhet. Vagy érti hogy a seggemben van és lemarad.

Ahol lehet kisorolok, lehúzódom, vagy simán csak kicsit gyorsabban megyek. Nyilván nem 130-al főúton, de nem 90 helyett 100-al és akkor megnyugszik.

Igazából ritka az aki nagyon a seggembe mászna.

2023. jan. 10. 20:27
 12/17 anonim ***** válasza:
57%
Hátsó ködlámpa
2023. jan. 10. 21:24
 13/17 anonim ***** válasza:
96%
Fokozatos lassítással. Múltkor pont kifogtam egy ilyet, még akkor is mögöttem ácsorgott , amikor megálltam teljesen. Ki kellett intenem, hogy kerüljön már ki, még a jobbra indexből sem értett. Vagy csak fászkodott, amire bizonyíték az is, hogy utána azért egy biztonsági büntetőféket még nyomott előttem. Nyomorék.
2023. jan. 10. 22:13
 14/17 anonim ***** válasza:
68%
Fékvilla lámpantáns, ha gáz elengedésére sem reagál.
2023. jan. 11. 09:25
 15/17 anonim ***** válasza:
67%
Ködlámpa, ablakmosás. Ha nem érti akkor addig lassítok le míg biztonságos lesz a követési távolság, 2 méternél 5 km/h
2023. jan. 11. 13:03
 16/17 anonim ***** válasza:
39%
Semmit ne csinálj, te csak menj szabályosan és majd vagy megelőz vagy lemarad.
2023. jan. 13. 09:16
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Költözz olyan országba, ahol kultúráltabb emberek élnek és ennek megfelelően közlekednek. Mást itt nem lehet tenni, mivel a társadalmunk velejéig suttyó és ebből nem is fog kigyógyulni egyhamar.
2023. ápr. 20. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!