Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Autós összeszólalkozás: Kinek...

Autós összeszólalkozás: Kinek volt igaza? Hogyan érdemes reagálni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Budapesten épp a Sóház utcában (Corvinus mellett) kerestem parkolóhelyet, mikor a mögöttem lévő autó (fekete BMW) többször is ledudált. Kiszálltam, megkérdeztem mi a gond, elkezdett hőbörögni, hogy miért nem megyek gyorsabban (30-as kisutca). Mondtam neki, hogy minek dudál, és hogy ha siet, volt-e így értelme annak, hogy kiszálltam és percekig vitatkozik velem, erre ő meg azzal jött, hogy én csinálok ebből ügyet, és csak a dudálás van az ő kezébe. Kezdett az egész átmenni szájkaratéba, mögöttünk meg már szintén türelmetlenné váltak az emberek, úgyhogy otthagytam, és továbbhajtottunk.

Mi a véleményetek erről a helyzetről? Hogyan érdemes reagálni, ha ilyen van? Próbáltam már, hogy hasonló helyzetben ignoráltam az illetőt, de akkor otthon azért puffogtam, hogy meghunyázkodtam. Most kiszálltam, és kifejeztem, mi volt a bajom az ilyen viselkedéssel, de szintén idegesít a helyzet, mert úgy érzem, semmi ráhatásom nem volt a dologra, és gyengének érzem magam. Hogyan lehet egy ilyen helyzetben úgy reagálni, hogy az emberben ne legyen feszkó? Ti mit gondoltok?

2022. dec. 19. 14:38
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
71%
Az ilyen "kirángatósokhoz" van nálam paprika spré a kardánboxban...
2022. dec. 19. 17:52
 22/56 anonim ***** válasza:
77%

Ez is kiszállt pattogni, mi lett a vége. :D

[link]

Utaná kellett is neki magyarázkodni rendesen :D

2022. dec. 19. 18:00
 23/56 anonim ***** válasza:
100%
Minek szálltál ki, te vagy az idióta.
2022. dec. 19. 18:09
 24/56 anonim ***** válasza:
29%
Már ne haragudj, de miért érdekel téged, hogy más miért üvöltözik? Nem mondom, ha valaki majdnem belém jönne mert nem ismeri a stoptáblát, vagy büntetőfékezne vagy ilyesmi, akkor lehet én is szépen követném és majd az úticéljánál kikapnám a kocsiból, főleg, ha a gyerek is ott ül az autóban. De te egy tökre súlytalan szituációban tudtad, hogy miért dudálnak, mégis fogtad magad, bosszúból megálltál és elkezdted számonkérni, mint valami önkéntes rendőr. És akkor te beszélsz arról, hogy milyen bunkók meg idióták vannak az úton?
2022. dec. 19. 18:18
 25/56 A kérdező kommentje:

Aha, tehát nem az az idióta, aki ok nélkül dudál a másikra, mert így adja ki a frusztrációját, hanem az, aki ezt megelégeli, és odamegy a másikhoz megkérdezni, hogy akkor most konkrétan mi is a baja?

Azok akik így golndolják: elmentek ti a pitsàba. Ez Magyarország, ahol szégyen az, ha valaki kifejezi a véleményét egy egyébként olyan problémáról, ami titeket is bosszant. Mert nem hiszem el, hogy a sok kommenthuszár, aki osztja az észt, nem lesz mérges, amikor igazságtalanul valami tahó bmw-s/mercis ledudálja. Ez meglátszik az egész társadalmon. Szarjunk le mindent, azt is, ha ledudálnak, belénk törlik a taknyunkat, ellehetlenítik az életünket, és ha valaki ki mer állni magáért, azt még idiótázzuk le. Undorító lúzer nép a magyar, aki a saját társát húzza vissza a saját nyomorult szintjére, hogy aztán együtt keseregjenek azon, hogy milyen szar az élet. Ja meg névtelenül osztja az észt, hogy ő milyen faxagyerek.

Tényleg tisztelet a kivételnek, és azoknak a hozzászólóknak, akik normális kommenteket írtak ide, de a többieknek üzenem, hogy a saját kakàtokba fulladva patkoljatok el, mert megérdemlitek, amiért ilyen gerinctelen patkányok vagytok. Szégyen, ami ebben az orszàgbsn megy. Még a tahókat vésjük… szóval akkor én legközelebb ledudálhatok mindenkit, mert ha valaki kiszáll, akkor “miért kalaskosik”, igaz? Menjetek a tudjátok hova.

2022. dec. 19. 18:22
 26/56 anonim ***** válasza:
87%

#25 "tehát nem az az idióta [...] hanem az, aki [...]" Jóember, ennyire egyszerű vagy? Igen, te idióta vagy. De senki nem mondta, hogy a másik nem volt idióta. Mikor mondtuk azt, hogy a másiknak igaza volt? Senki nem mondott ilyet, sőt, többen mondtuk, hogy hülye, le kell tojni. Ez nem egy olyan szituáció ahol egy és csak egy ember lehet hülye, mint ahogy az életben nagyon ritka az, hogy csak egy valaki hülye. Ha ez már nem fér bele a fekete-fehér világképedbe, az egyéni szociális probléma.

És nem, nem leszek mérges, amikor ledudálnak, akkor sem, ha levillognak, meg akkor sem, amikor valaki autópályán 120-szal bent ragad a belső sávban. Tudod, miért nem? Mert én is el akarok jutni A-ból B-be, és arra kevesebb esélyem lenne, ha hagynám felforrni az agyvizem. Tudod, a legfontosabb a biztonság. Az nem biztonságos, hogy te valószínűleg még holnap is úgy fogsz autóba ülni, hogy ezen kattogsz.

Utolsó bekezdésed meg mindent elmond rólad.

2022. dec. 19. 18:28
 27/56 anonim ***** válasza:
90%

Ember minden oké? :D

Menj fuss egyett, verd ki, hancúrozz az asszonnyal, és vezesd le a dühöd.

Pont ez a baj az utakon, hogy egy frusztrált 100-at csinal. Latod, már te is frusztrált vagy és így a káosz egyre csak nől.

Pont azzal csökkentenéd a káoszt egyel, ha megváltoznál, és nyugodtan kezelnéd az ilyen helyzetet.

Ez közeledés, nem háború.

2022. dec. 19. 18:29
 28/56 anonim ***** válasza:
85%
Ja, és megjegyzem, ez nem csak az országban probléma, ilyen mindenhol van, sőt, megsúgom, itthon is sokkal többször idegesít fel román, osztrák, német, mint magyar rendszámos autó. Nem értem, miért a saját népét-hazáját szidja mindenki, akinek az emberiséggel úgy en bloc van igazából problémája. Vagy igazából szerintem csak saját magával, de azért jobb érzés az egész országra kivetíteni, hogy ne érezd egyedül magad a lealjasult bunkó nyomorodban.
2022. dec. 19. 18:29
 29/56 anonim ***** válasza:
79%
28-as jól szólottál, ennél szebben én sem tudtam volna megfogalmazni.
2022. dec. 19. 18:31
 30/56 A kérdező kommentje:
Igen, frusztrált vagyok, mint az emberek nagy része. Sokminden frusztrál, és akkor még jön egy ilyen büdös köcsög, aki a volán mögött ugat. De ha egy 130 kilós ukrán kidobóként mentem volna oda, biztos visszavett volna. Még jó, hogy pont egy 3 napos wellnessből jöttem haza a párommal. Szerencsére ő már nem volt velem, mikor történt a dolog. Kigondolom, hogy hogy kéne kezelni a helyzetet úgy, hogy legközelebb következménye is legyen az illető felé. Addig is futok egyet.
2022. dec. 19. 18:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!