Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Autós összeszólalkozás: Kinek...

Autós összeszólalkozás: Kinek volt igaza? Hogyan érdemes reagálni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Budapesten épp a Sóház utcában (Corvinus mellett) kerestem parkolóhelyet, mikor a mögöttem lévő autó (fekete BMW) többször is ledudált. Kiszálltam, megkérdeztem mi a gond, elkezdett hőbörögni, hogy miért nem megyek gyorsabban (30-as kisutca). Mondtam neki, hogy minek dudál, és hogy ha siet, volt-e így értelme annak, hogy kiszálltam és percekig vitatkozik velem, erre ő meg azzal jött, hogy én csinálok ebből ügyet, és csak a dudálás van az ő kezébe. Kezdett az egész átmenni szájkaratéba, mögöttünk meg már szintén türelmetlenné váltak az emberek, úgyhogy otthagytam, és továbbhajtottunk.

Mi a véleményetek erről a helyzetről? Hogyan érdemes reagálni, ha ilyen van? Próbáltam már, hogy hasonló helyzetben ignoráltam az illetőt, de akkor otthon azért puffogtam, hogy meghunyázkodtam. Most kiszálltam, és kifejeztem, mi volt a bajom az ilyen viselkedéssel, de szintén idegesít a helyzet, mert úgy érzem, semmi ráhatásom nem volt a dologra, és gyengének érzem magam. Hogyan lehet egy ilyen helyzetben úgy reagálni, hogy az emberben ne legyen feszkó? Ti mit gondoltok?

2022. dec. 19. 14:38
1 2 3 4 5 6
 11/56 A kérdező kommentje:
Rendben, elgondolkodom azokon, amit írtatok. Ilyenkor az kapcsol be nálam, hogy ha hasonló helyzetben mondjuk ott lenne mondjuk a feleségem és/vagy gyerekeim, és valós veszélynek lennének kitéve, akkor sem tudnám-e jól kezelni a helyzetet, mert nem vagyok elég bátor/erős stb.
2022. dec. 19. 15:53
 12/56 anonim ***** válasza:
100%
#11 Az teljesen más ha valós veszélynek vagy kitéve, de itt semmilyen veszély nem volt.
2022. dec. 19. 15:54
 13/56 A kérdező kommentje:
Igen, itt nem volt veszély. Azt akartam kifejezni, hogy valószínűleg azért voltam frusztrált, mert a mostani helyzetben nem sikerült elérnem, amit akartam. Kiálltam magamért, de csak értelmetlen összeszólalkozás lett a vége. Vajon ha valós veszély fenyegeti a családomat, akkor sem tudnék jól reagálni? Ettől tartok, szerintem most innen ered a frusztrációm.
2022. dec. 19. 15:58
 14/56 NTBS ***** válasza:
87%
Konkrétan nem volt értelme. Nagyon Sok Ember türelmetlen, ezért dudálgat.
2022. dec. 19. 15:58
 15/56 anonim ***** válasza:
100%

Engedd el, mindig lesznek nálad nagyobbak, és erősebbek. Hidd el a családodnak az a fontosabb, hogy érett felnőttként kezeled a helyzetet. Az ha odamész kakaskodni gyerekes.

Én max beszólok az ilyennek ha eszembe jut valami frappáns, az hidd el jobban betalál nála.

Vagy ha van dashcam-ed és nagyon tahó felteszed a netre (rendszámot kitakarva).

Azzal véded meg a családodat, ha lerázod magadról a hülyéket. Ha kiszáll pár Pitbull Zrt-s emberke, nagyon nem fogsz tudni mit csinálni amúgy sem. Másnap meg bánni fogod az orrcsont törést és a légmellet.

Amúgy a neten talász pár durva videót - USA-ból is, ahol fegyverrel "oldják" meg a dolgot:

[link]

Ilyennel nem hiszem, hogy szívesen találkoznál. De magyar videók közül is van rengeteg road rage (pl. bpi autósokon).

2022. dec. 19. 16:03
 16/56 anonim ***** válasza:
100%
De milyen valós veszélyre gondolsz? Én még csak olyan veszélyben voltam eddig, ahol a gázadás vagy vészfékezés volt az egyértelmű "megmentőm". És ebben a mostani helyzetben te mit akartál elérni? Hogy ha már megálltál és kiszálltál, adjon tökéletesen logikus magyarázatot az illető a dudálására? Nem tudott volna akkor sem, ha akar, mivel lakott területen belül veszélyhelyzet nélkül szabálytalan volt.
2022. dec. 19. 16:03
 17/56 anonim ***** válasza:
74%
Járj el boxolni.
2022. dec. 19. 16:09
 18/56 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Az ilyen "összeszólalkozásokhoz" két hülye kell. Biztos nem ezt a választ vártad, de ez van. Gyakorlatilag lényegtelen kinek van igaza. A többieket mindketten feltartottátok.
2022. dec. 19. 17:17
 19/56 A kérdező kommentje:
16: Egyszerűen csak kiszálltam, amikor láttam a visszapillantóban, hogy kitágult szemekkel üvöltözik a volán mögött és nyomja a dudát. Úgy voltam vele, ha bajod van, akkor megkérdezem, mi az. Lehet ki kellett volna rángatnom a kocsiból, mert csak addig nagyszájú sok ember, amig a saját kis védett közegében van.
2022. dec. 19. 17:32
 20/56 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
#19: ezzel csak megerősíted itt sokak véleményét. Értelmes ember leszarja, hogy dudálnak neki. Beparkol, és megy dolgára. Tudod: okos enged... Hát te nem engedtél... A másik sem...
2022. dec. 19. 17:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!