Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mièrt van enyi jóindulatú ember?

Mièrt van enyi jóindulatú ember?

Figyelt kérdés
Volt egy hír tegnap, hogy elgázoltak egy futót a bicikliúton, majd elhagyta a helyszínt az autós. A futó meghallt, az autós meg igazoltatás közben meghallt. Sokan írták, hogy nem kárèrte, karma, stb. Ès okè, elment a helyszínről (ha az utánfutóval sodorta el, nem tudom menyire èrezhető, majd egy okosabb ember leírja. Ez is egy opció, hogy nem is vette èszre ami törtènt). Viszont a futó ember is hibázott, hogy a bicikliúton futott, mert azt hiszem, kresz szerint, ha van járda, akkor az is tilos. Ès kèt ève törtènt, hogy zebrán elütöttek engem (nem volt nagy az eset, nèhány horzsolásos sèrülès, anyagi kár nèlkül) ès igen nekem ott elsőbbsègem van. De akkor, ott felmerült bennem, hogy mindent megtettem, hogy elkerüljem a balesetet? Ès azt kellett mondanom, hogy nem, mert nem nèztem szèt. Ès itt is a futó sem tett meg mindent azèrt, hogy ezt az esetet elkerülje...
2022. nov. 29. 06:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
33%
Annyira bírom ezeket a "nem tett meg mindent" dolgokat, mert ilyen alapon le lehet vezetni, hogy már az is baj volt hogy élve születik mert ha nem születik meg akkor ott sincs és nem történik baleset.
2022. nov. 29. 12:34
 12/15 anonim ***** válasza:
51%

Amúgy most mi a kérdés?

Mert a kérdező kritizálja azok "jóindulatát" akik az autóst hibáztatják, miközben ő maga is "jóindulatúan" a futót hibáztatja.

2022. nov. 29. 12:35
 13/15 A kérdező kommentje:
12#nem azt kritizálom... Am leegyszerűsítve, annak örülnek, hogy a sofőr meghallt... Rosszul fejeztem ki magam, nem az autóst akarom menteni, mert a nagyobb rèszben ő hibázitt, de halált nem èrdemelt volna.... Sokak szerint meg igen, azt kapta ami "járt"
2022. nov. 29. 16:03
 14/15 Alex Fly ***** válasza:
19%

Alapvetően ahol nincs járda, ott a gyalogosnak (a futót is beleértve) kötelező a kerékpárúton haladni. Gépkocsival ellenben minden körülmények között tilos ott tartózkodni. És persze ha balesetet okoz, akkor nem hagyhatja el a helyszínt...

És mégis mi az, hogy a futó nem tett meg mindent a baleset elkerülése érdekében? Talán le kellett volna vezetnie a járművet onnan, ahol annak semmi keresnivalója? Tudtommal ez a gépkocsivezető kötelessége lett volna, nem az övé...

2022. nov. 29. 17:48
 15/15 A kérdező kommentje:
Èn úgy tudom van ott járda☝️
2022. nov. 30. 05:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!