Létezik olyan, hogy ha az emberek egy alapvetően jóindulatú emberrel rosszindalúak akkor ez az ember átalakúl és mindenkivel rosszindúlatú emberré válik?
1
Úgy értem, hogy elromlik a karaktere. Rosszindúlatúvá válik a személyisége.
Az elején önvédelemből, aztán meg teljesen beépül ez a személyiségébe és alapból ilyen lesz, mert arra gondol, hogy úgysincs olyan ember aki nem érdemelné meg az a viszonyulásmódot.
önvédelmi reflexből megtörténhet.
aztán ha a jóindulatú kerekedik felül a játszmában,ő lesz a dominánsabb,akkor dönthet úgy,hogy nem alkalmazkodik a rosszindulathoz,hanem új alapokra helyezi a játszmát és a saját jóindulatát dominálja rá a másikra és egyértelművé teszi,hogy ezt várja el fordítva is,különben megbánja a másik.
magyarul egyértelművé teszi,hogy ő az erősebb-lelkileg,testileg,pozícióban,dumában-ezért az ő játszmája fog érvényesülni így vagy úgy és ő kényszeríti alkalmazkodásra a másik felet.
de a trójában fogalmazta meg ezt a fajta játszmát akhilleusz
-oroszlán az emberrel nem egyezkedik.-
így senki sem kényszerítheti rám a negatív játszmáját tartósan és az esélye is kevés ahhoz,hogy ha meg is próbálja kizökkentsen és célt érjen vele.
így végeredményben az adott személy karakter erejétől függ,hogy létrejön e a kérdésben foglalt állítás,vagy pedig nincs rá hatással az ilyesmi,legfeljebb pillanatnyi kellemetlenség mint mondjuk egy légy.
8
Igen, csak a jóindulatúak hátránnyal indulnak az élet játszmájában annál a nagyon egyszerű oknál fogva, hogy sokkal nehezebb úgy játszani, ahogy ők játszanak és az esély is kisebb a győzelemre.
Ezért is én elég ritkán látok olyat, hogy jóindulatúak jönnek ki végső győztesként, talán ideig-óráig győzhetnek, részsikereket érhetnek el, de rosszindulatúak úgyis szövetkeznek ellene és erővel legyűrik őt. Napjainkban szerintem így megy, ezért a jóindulatúak egyedüli érvényesülési területe az egyház, ahol nem kell rosszindulatúakkal harcokat vívjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!