Létezik olyan, hogy ha az emberek egy alapvetően jóindulatú emberrel rosszindalúak akkor ez az ember átalakúl és mindenkivel rosszindúlatú emberré válik?
Persze, létezik. Ha valakinek a környezete lehúzó, akkor az szép lassan kondicionálja az illetőt. Ez a "jó" és "rossz" esetben könnyen megy, de sokszor még olyan durva helyzet is előáll, hogy mondjuk valaki egy alkesz munkahelyen alkesz lesz.
Nálam is hasonló volt, de nem lettem rossz. Mindig korrektül álltam mindenkihez, úgy voltam, hogyha valami nekem nem okoz hátrányt, simán segíthetek. Na, ebből végül csak hátrányom lett. Rengeteg emberen segítettem, rengeteg embert húztam ki a gödörből. A több éves barátságokra is alapoztam. Az egésznek az lett a vége, hogy szép lassan 1-2 ember kivételével mindenki eltűnt mellőlem.
Sőt, a családban is én voltam a jó gyerek. Ennek is az lett a következménye, hogy tőlem sokkal többet vártak el és kisebb dolgokért is már negatívan álltak hozzám.
Hát, én kiszálltam a játékból. Nem lettem rossz, nem ártok másoknak, csak nem foglalkozom velük. Ha valakinek van valami gondja, nem érdekel. Ha valaki szívességet kér, nem teljesítem a semmiért, csak ha nekem is megéri. Viszont aki tényleg korrekt, azzal továbbra is az vagyok.
Nem adok ekkora teret a környezemben lévőknek, hogy megváltoztassanak.
Nyilván aki frusztrált, rosszindulatú, azokkal szemben óvatosabb vagyok, de nem fogok mások miatt leprimitívesedni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!