Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen ember az aki, nem...

Milyen ember az aki, nem segít másokon, de ugyanakkor nem árt senkinek sem?

Figyelt kérdés
jó vagy rossz ember az ilyen?

2021. aug. 30. 23:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
8%
Liberális
2021. aug. 30. 23:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi alapján egyik se, semleges.
2021. aug. 30. 23:17
 3/12 anonim ***** válasza:
17%

Leginkább félénk. Lehet, hogy azért nem segít és nem árt másoknak, mert fél. Ha segítene, attól fél, hogy kihasználják, ha árt, attól fél, hogy visszakapja.

De vezérelheti egyfajta passzivitás, közömbösség is: "Mi közöm van hozzá, akár éhen is dögölhetsz." Az ilyen embert inkább rossznak nevezném.

A jó ember -- legalábbis nálam-- a jócselekedetnél kezdődik. Adj valamit, ami másnak segít, vagy segíts neki, minimum egy jó szó, egy jó tanács erejéig.

2021. aug. 30. 23:21
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően jó. A maga dolgaival foglalkozik, bárcsak mindenki ezt tenné
2021. aug. 30. 23:46
 5/12 anonim ***** válasza:

Szerintem átlagosnak nevezhető.

Pl. egyszer esős időben csúnyán elestem amikor beléptem a boltba, szám is felszakadt, fejem is bevertem. Senki nem jött oda. Megbámulni megálltak, vissza is fordultak de senki nem kérdezte volna meg hogy segíthet-e, jól vagyok. Ez a nagy átlag. Inkább nem csinál semmit.

2021. aug. 31. 01:16
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Önszántadból nem kell segítened, de ha kérik, azért segítesz, nem?
2021. aug. 31. 05:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Inkább negatív vagy, ha egy sérülten nem segítesz. Aki meg nem tanult, és nem tud semmit, annak nem kötelező segítened.
2021. aug. 31. 05:26
 8/12 anonim ***** válasza:
Pl suliban, ha nem tanult.
2021. aug. 31. 05:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Közömbös.
2021. aug. 31. 07:39
 10/12 anonim ***** válasza:

Én ilyen vagyok, általában csak akkor segítek ha nagyon alap hogy megteszem. Pl. egy járókeretes néni mellettem leejt valamit, alap hogy felveszem, vagy alap hogy kinyitom az ajtót egy cipekedő babakocsis nőtársamnak.

Viszont nem adakozok, nem keresem a lehetőséget hogy segíthessek, sőt nem is szeretek belefolyni abba se ha ismerős kér bizalmas ügyben segítséget.

Ártani se ártok, csak ha kifejezetten úgy érzem hogy nekem akarnak ártani.

2021. aug. 31. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!