Hogy neveznétek azt az ember, akinek nagyon kicsi a lexikális tudása, műveletlen, ugyanakkor megvan a magához való esze, tud bánni az emberekkel, és a mindennapi problémákat meg tudja oldani?
Figyelt kérdés
2015. nov. 29. 05:42
1/4 anonim válasza:
A lexikális tudás szerintem önmagában nem jelent semmit. Értem úgy, hogy nem minősíti az embert. A műveletlenség is sok mindenben megnyilvánulhat. Lehet úgy műveletlen, hogy nem konyít a szépirodalomhoz, vagy történelemhez, mert nemes egyszerűséggel ez a téma kicsit sem érdekli, esetleg nem tud kúltúráltan viselkedni, beszélni. Ez egy átlag ember "tervrajza". Akár én is lehetnék ez az ember, vagy bárki, aki az utcán sétál.
2/4 anonim válasza:
Gyakorlatias emberekre is szükség van. Jut eszembe két ismerősöm:8 általánossal, takaritónő, kiválóan főz,süt, energiabomba, a család pénzügyeivel naprakész, sőt visszamenőleg is stb. Másik hölgy: 50-es, főiskola, nem főz, nem vezet háztartást, mindenféle kézzel végzett munkát megvet, évek óta nem helyezkedik el mert úgymond nem talál hozzá méltó munkát, az özvegy apja és a fia tartják el. Beszélgetni csak elvont dolgokról lehet vele. Pl: irodalom, történelem. Lenéz mindenkit akinek nincs főiskolai végzettsége. Tudom ez két szélsőség. Az ideális a művelt gyakorlatias ember lenne.A kérdésedre a válaszom: Talpraesettnek nevezném a kérdésedben szereplő embert.
3/4 anonim válasza:
Életrevaló, gyakorlatias, extravertált, talpraesett.
4/4 A kérdező kommentje:
Az angol street-smartnak nevezi.
2016. jún. 16. 09:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!