Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mièrt van enyi jóindulatú ember?

Mièrt van enyi jóindulatú ember?

Figyelt kérdés
Volt egy hír tegnap, hogy elgázoltak egy futót a bicikliúton, majd elhagyta a helyszínt az autós. A futó meghallt, az autós meg igazoltatás közben meghallt. Sokan írták, hogy nem kárèrte, karma, stb. Ès okè, elment a helyszínről (ha az utánfutóval sodorta el, nem tudom menyire èrezhető, majd egy okosabb ember leírja. Ez is egy opció, hogy nem is vette èszre ami törtènt). Viszont a futó ember is hibázott, hogy a bicikliúton futott, mert azt hiszem, kresz szerint, ha van járda, akkor az is tilos. Ès kèt ève törtènt, hogy zebrán elütöttek engem (nem volt nagy az eset, nèhány horzsolásos sèrülès, anyagi kár nèlkül) ès igen nekem ott elsőbbsègem van. De akkor, ott felmerült bennem, hogy mindent megtettem, hogy elkerüljem a balesetet? Ès azt kellett mondanom, hogy nem, mert nem nèztem szèt. Ès itt is a futó sem tett meg mindent azèrt, hogy ezt az esetet elkerülje...
2022. nov. 29. 06:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Itt a legnagyobb baj azzal volt hogy az autós elhagyta a helyszínt. Büntetőügyileg is ez már gyakorlatilag duplázta volna a büntetését.
2022. nov. 29. 07:38
 2/15 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem meg a legvalószínűbb, hogy már akkor rosszul volt, amikor a baleset történt.
2022. nov. 29. 08:10
 3/15 anonim ***** válasza:
92%
#2 Én is erre gondoltok, hogy azért ütötte el mert már rosszul lett addigra.
2022. nov. 29. 08:11
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudom az elütött nőcinek csak a lába tört el.

[link]

Kicsit fura egy ügy, igazoltatás közben meghalni....volt pár ilyen eset már, de a vége sose derült ki...

2022. nov. 29. 08:33
 5/15 anonim ***** válasza:
46%

"Viszont a futó ember is hibázott, hogy a bicikliúton futott, mert azt hiszem, kresz szerint, ha van járda, akkor az is tilos."

. És ez miért releváns?

2022. nov. 29. 08:55
 6/15 A kérdező kommentje:
Mert nem tett meg mindent hogy elüssèk... Ergo ha járdán fut, nem ütik el... Ès itt inkább a morálra gondolok a kèrdèsnèl, hogy otthagyta halljon meg az illető főkèpp a 4# válaszoló után... Tehât ha èn futok a bicikliúto, elsodornak (ami rèszben az èn hibám IS miatt törtènt, ès egy csontom eltört, attól nem kèrek rá vakon halálbüntetèst) ès itt inkább a morális felindulás az ami engem èrdekel... Ès ez a morál a közlekedèsben is benne van, ahogy èn látom
2022. nov. 29. 09:21
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A futót nem gázolták el, csak elsodorták és nem halt meg, csak könnyebben sérült. Ő hívta a rendőröket.

A sofőr szerintem már akkor is rosszul lehetett, de ezt már soha nem tudjuk meg.

Nem tudom a jóindulatnak mi köze van az egész esethez, szerintem semmi.

2022. nov. 29. 09:25
 8/15 anonim ***** válasza:
26%
az a sofőr valószínűlegbe volt mindenezve, akkor szoktak szívrohamot kapni igazoltatás közben
2022. nov. 29. 09:51
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

2 település között a 71-es főút, bicikliút, vasútipálya, esetleg az erdőn keresztül vagy még a felső úton megy/fut. Gyalogosan/futva túl sok biztonságos opció nincs. Sőt még Almádin belül nem sok járda van kialakítva a gyalogosok számára. Nyáron a bicikliúton megy mindenki. Aki komolyan veszi a biciklizést azok a 71-esen tekernek szabálytalanul mert nem akarnak a gyerekek, babakocsis anyukák között a bicikliúton szlalomozni. Az elsodort nő nem halt meg!

A sofőr nagyon jól tudta mit tett. Biztos félt, hogy felelősségre fogják vonni, ugrik a jogsija, nem lesz munkája stb. Arra nem nagyon számíthatott, hogy a rendőrök pár perc alatt megtalálják. Elképzelhető, hogy a rendőrök nem éppen a legkedvesebb oldalukat mutatták meg a sofőrnek. Lehet mondták neki kattanik a bilincs, elő lesz állítva, meg így megy úgy. A sofőr fejében lehet megfordult: otthon mi lesz ebből, feleség, gyerekek..., apu megy a börtönbe...! Lehet annyira felhúzta magát a sofőr, hogy a szívének ez már sok volt + lehetett neki akár alapból valami betegsége.

2022. nov. 29. 11:10
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom pontosan hol történt az eset, de a legtöbb helyen közös kerékpáros + gyalogút vezet. Ha így történt, akkor a futó nem volt szabálytalan.
2022. nov. 29. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!