Egy alapvetően szeretetteljes, jóindulatú, naiv ember hogyan tud életben maradni ezen a bolygón ? Többi lent.
Márpedig szerintem egy jól működő társadalomhoz jóindulatú és egymást segítő, empatikus emberek kellenek.
Egy társadalom jó összképet ad az emberek milyenségét illetően.
Én is jóindulatú vagyok és hiszek az emberi jóságban. Úgy gondolom sokkal több ember él a társadalomban aki segít másoknak, csak ezt nem folyamatosan teszi, nem mindenkivel aki az útjába kerül és főleg nem posztolja ki facebookra. Ez utóbbi elég fontos és hasonló mint a tudás. Nem henceg vele még akkor sem ha lenne mire.
Látni kell mind a két oldalt. Mindenki saját akarata szerint cselekszik, viszont úgy gondolom, hogy a legtöbb ember se nem jó, se nem rossz, de ez csak az én felfogásom. Ezt nem feldolgozni kell, hanem elfogadni. Én sem tudom mi zajlik le annak az embernek a fejében aki másokat használ ki és ver át.
Az a durva, hogy ez még magyaráznom kell, mi a rossz, holott szerintem tök evidens, egy normál erkölcsű embernél. Van egy ilyen erkölcsi iránytű a legtöbb emberben.
8: Ha ezt komolyan mondod, akkor szerintem sürgősen keress szakembert, nem normális ez a gondolkodás..
Akárcsak 4-es, én is a végletekig jóindulatú ember vagyok, és nem hiszek az emberi gonoszságban. Abban hiszek, hogy az ember nem a másiknak akar ártani, csupán arról van szó, hogy miközben magának akar jót, az legtöbbször a környezetében előforduló emberek érdekeinek rovására megy.
Hogy a kérdésre válaszoljak, elmúltam 60, és eddig egész jól elboldogultam a "naivságommal". És szerintem csak így érdemes élni. Nagyon boldogtalan az az ember, aki mindenkiben ellenéget lát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!