Miért olyan nehéz megállni a vonalnál?
Ez olyan alap dolog, minthogy WC-zés után kitöröljük a fenekünket. Ezért nem értem, hogy sokaknak miért esik nehezükre. Lehet, hogy én vagyok túl szabálykövető, de még éjszaka, üres kereszteződésben is megállok. Mint ahogyan az az első dolgom, hogy bekötöm magam, amikor beszállok az autóba, vagy éppen használom az irányjelzőt. Rosszul érzem magam, ha ezeket nem csinálom.
Okkal tesznek oda STOP táblát és felfestést. Valószínű, hogy megkívánja az adott kereszteződés. Azonban arra is szeretném felhívni a figyelmet, ha nincs felfestés, csak tábla, akkor nem a tábla képzeletbeli vonalánál kell megállni, hanem be lehet gurulni a kereszteződésbe addig, amíg még nem zavarod a védett úton közlekedő autóst. Ez többen is rosszul tudják, valaki kitalálta, hogy a tábla képzeletbeli vonalánál kell megállni, de ez nem igaz, nincs ilyen a KRESZ-ben.
Arról az esetről írtam, amikor VAN felfestés de ha ott megállsz, akkor nem látható a kereszteződés minden pontja.
Ha látni akarsz, akkor nem a vonal előtt állsz meg, ergo büntethető vagy. Pfff.
"Hiába magyarázod, a STOP az STOP. A piros pedig tilos."
Tehát nem tudsz érveket felhozni.
1: nem írtam sehol, hogy nem állok meg STOP táblánál, ha szükséges.
2: nem írtam sehol (sőt eddig szó sem volt róla), hogy áthajtok piroson. Azt sme tudod melyik rendezvényen vagy. Tudsz 1db KRESZ szabályt, és azt hiszed te vagy az atyaúristen. Köszönöm, hogy folyamatosan bizonyítod azt, hogy egy potenciális gyilkosként közlekedsz az úton.
"Nekem meg nem kell ellenőriznem semmilyen lámpát, izzót, mert kijelzi az autóm computere, ha valami nem világít."
Aha. Azt is kiírja, ha olyan koszos, hogy nem látszik? Az autód "computere" tévedhetetlen? Mivel jobb az, hogy egy ismeretlen dologra hagyatkozol, mint az, hogy LÁTOM, hogy nem jönnek a kereszteződésben, és nem állok meg? Miért csinálsz magadból egyre nagyobb hülyét?
Vagy te ott tartasz eddigi leírásokból, hogy itt BÁRKI gondolkodás nélkül hajt bele a kereszteződésekbe akár TOP táblánál, akár pirosnál? Akkor még inkább kérdés, hogy te tényleg ennyire nem vagy képben arról, hogy mit írtak itt le?
Hagyd!
Mindig akad olyan, aki rákattan egy mondvacsinált prolémára és megpróbálja megmagyarázni.
A kérdező talán gyalogosként látott egy olyan autót amelyik a STOP táblánál nem nyomott egy satuféket. Ezt nehezményezte, és most kiírja magából ezt a traumát. Ettől talán megnyugszik, sőt egy kicsit még trollkodik is kedvére.
Vasárnap este van, sötét, nyirkos rossz idő. Egy kis szórakozás...... ;)
"Okkal tesznek oda STOP táblát és felfestést. Valószínű, hogy megkívánja az adott kereszteződés. "
Igazából van egy szabály, hogy milyen útbesorolási viszonyoknál kötelező a STOP tábla. Értsd: egyáltalán nem az ésszerűség határozza meg, hogy tesznek-e adott helyre STOP-táblát vagy sem. Egy nagyon jó példa:
Az autók 99%-a "egyenesen" megy tovább ebben a kereszteződésben. A szemből érkezőknek nem kell elsőbbséget adni, balról pedig egyrészt jól belátható, másrészt amúgy is vasúti sínek vannak erősen korlátozott sebességgel. A tábla meglétén kívül mi értelme itt megállni ha nem jön senki balról és egyenesen mész tovább? Nyilván nem 100-zal, nem is 50-nel érkezel a kereszteződésbe, hanem mondjuk 20-30-cal.
Második rész:
Megállsz a vonalnál. Garantálom, hogy semmit sem látsz egyik irányból sem. Előre csorogsz, és újra megállsz. Ha szabályos akarsz lenni, akkor kétszer indulsz el. Kuplunggyilkoláson kívül minek? (Tudom, CVT...).
Szóval az ilyen helyeken igen, szabálytalan leszek. Pontosan tudom, és nem fog érdekelni, ha megbüntetnek érte, a következő alkalommal sem fogom másképp csinálni. Azt viszont garantálom, hogy ha te bármelyiknél szabályosan csinálod, akkor előbb fognak hátulról beléd menni, mint én balesetet okozok. És értem, hogy nem te leszel a vétkes fél, de te fogsz szívni a baleset miatt. Míg nekem nem lesz szívás. Egy nagyon kicsi értelemmel lehetsz te is a közlekedés normális résztvevője. Ha nem akarsz, akkor kérlek, hogy add le a meg sem szerzett jogosítványodat.
"Ti vagytok azok, akik magyarázzák, hogy a rendőr csak büntetni tud. "
Ne próbálj analizálni másokat, mert tovább rontod a helyzetedet. Én sosem mondtam ilyet, olvass vissza 10 évnyi kommentet tőlem. Ahányszor megbüntettek, pontosan tudtam, hogy szabályt sértettem, pontosan tudtam, hogy jogos volt. Nem változtattam az adott ponton a közlekedésemen, mert továbbra is úgy látom biztonságosabbnak és dinamikusabbnak, ahogy csinálom.
"Ugyanez a sebességhatárokkal, a gyalogátkelőhellyel, stb."
Ahol van értelme, ott betartom a sebességhatárokat. Ahol nincs, ott sem sokszorosával lépem át (bár gondolom te mész 20km-t egy kint felejtett 30-as táblánál). Zebránál meg előbb fogok megállni, mint te. Bocs, de ez így van :)
"És eljutunk oda, ha normálisan közlekednének az emberek, nem lenne miért büntetni."
Én inkább biztonságosan közlekedek, mint szabályosan. Nem jellemző, hogy balesetveszélyes helyzeteket okoznék, és azt is erősen akarni kell, hogy engem összetörjenek.
Nekem itt volt, hogy jobbra kanyarodtam és egy rendőr jött mögöttem, megálltam, mint egy rendes jogkövető állampolgár, a rendőr meg nyöszörgő gumikkal, vészfékezve állt meg mögöttem. :D
Én kétszer már pórul jártam. Egyszer majdnem egy teherautó elé mentem mert nem álltam meg a stop táblánál, aztán meg a rendőrtől kaptam büntit.
Azóta megállok mindig, ha nincs sehol senki, ha éjszaka van, ha sietek stb.
Az oktatóm mindig azt mondta, hogy a stop táblát nem hülyeségből és szórakozásból tették ki és ha sorozatgyilkos üldöz vagy éppen bankrablás miatt menekülök a stop tábla előtt akkor is álljak meg, mert az életemmel játszok vagy a máséval.
Ennyi. :P
Uh, de nem értitek ti a stoptábla lényegét..
Ez a tábla és a kötelező megállás időt ad. Időt arra, hogy felmérd a kereszteződést , annak elsőbbségi viszonyait. Majd csak ez után gurulsz kicsit előre, hogy a forgalmi helyzetet is felmérd!
Ennek pontosan az az értelme, hogy lelassítson téged és ezáltal növelje a te döntéseid pontosságát vagy tévedés esetén csökkenjen az ütközések sebessége.
Nyilván van, ahol nem fogod tudni, hogy pontosan miért került ki a tábla, mert nem ismered a vonatkozó előírásokat a forgalom, a beláthatóság mértékére, a védett útvonal sebességi viszonyaira, a kereszteződés geometriai kialakítására vonatkozóan, ahogyan nem ismered a kereszteződés baleseti statisztikáit sem, ami szintén kiváltja gyakran az eak tábla lecserélését stoptáblára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!