Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért olyan nehéz megállni a...

Miért olyan nehéz megállni a vonalnál?

Figyelt kérdés

[link]

Ez olyan alap dolog, minthogy WC-zés után kitöröljük a fenekünket. Ezért nem értem, hogy sokaknak miért esik nehezükre. Lehet, hogy én vagyok túl szabálykövető, de még éjszaka, üres kereszteződésben is megállok. Mint ahogyan az az első dolgom, hogy bekötöm magam, amikor beszállok az autóba, vagy éppen használom az irányjelzőt. Rosszul érzem magam, ha ezeket nem csinálom.

2022. nov. 20. 10:38
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
91%

Azt olvastam, miért nehéz megállni a "vonatnál".

De éppen aktuális is, mert egy korábbi kérdésnél azt hozták fel példának, hogy túl hamar vált pirosra a lámpa és ezzel akár súlyos perceket is veszíthetünk a szaros életünkből, ezért mennek inkább ki a vonat elé...

Amikor már a vonatnak sem állnak meg, akkor nem lesz visszatartóerő egy tábla az úton...

2022. nov. 20. 12:14
 22/44 A kérdező kommentje:

Ha nem ellenőrzöm a rendszámokat minden indulás előtt, azzal nem ártok senkinek. Szomorú, hogy ezt egyenértékűvé teszed azzal, ha valaki megállás nélkül hajt bele egy STOP táblás kereszteződésbe. Lehet magyarázni, hogy te miért nem állsz meg STOP táblánál, de ha ez miatt baleseted lesz, majd ne álljon ferdén a szád, vagy ne lepődj meg, ha hirtelen felindulásból lekever neked a vétlen autós egy tanító pofont, ugyanis ezerszer el lett mondva, hogy STOP táblánál meg kell állni.

2022. nov. 20. 13:12
 23/44 anonim ***** válasza:
87%

#22 Na ebben viszont tévedsz, miért ne eshetne le a rendszámod menet közben és vághatna nyakon 1 járókelőt vagy motorost?

Vagy balesetet okozol azzal, hogy nem világított a hátsó lámpád autópályán és csak későn vett észre, mert fekete autóval mentél.

Vagy éppenséggel nem ellenőrizted a kereked ami lapos és az autópályán egyszerűen szétrepül, te megpördülsz és neki mész másnak 130l.

Stop táblánál, ahol nem jön senki mert látja, hogy nem jön senki, nem áll meg, kit veszélyeztet?

2022. nov. 20. 13:21
 24/44 anonim ***** válasza:
72%

#22:

Ez már csúszós lejtő érvelés.

Abból, hogy nem állok meg a stop táblánál nem következik, hogy tuti, hogy balesetet okozok. Ennyi erővel te is balesetet okozhatsz, ha nem ellenőrzöd a lámpákat, féket minden elindulás előtt.

Az meg külön vicces, hogy a testi sértést, önbíráskodást teljesen elfogadhatónak tartod.

2022. nov. 20. 13:29
 25/44 Koplárovics Béci ***** válasza:
95%

"Ha nem ellenőrzöm a rendszámokat minden indulás előtt, azzal nem ártok senkinek. Szomorú, hogy ezt egyenértékűvé teszed azzal, ha valaki megállás nélkül hajt bele egy STOP táblás kereszteződésbe. "

Miért nem a féklámpa működését kérdezted? Ha az nem működik, akkor közvetlen balesetveszélyt okoztál. És 100% biztos vagyok benne, hogy nem ellenőrzöd minden indulás előtt. Ezzel SOKKAL nagyobb balesetveszélyt okozol, mint egy jól belátható helyen meg nem állni STOP táblánál.

"Lehet magyarázni, hogy te miért nem állsz meg STOP táblánál, de ha ez miatt baleseted lesz, majd ne álljon ferdén a szád, vagy ne lepődj meg, ha hirtelen felindulásból lekever neked a vétlen autós egy tanító pofont, ugyanis ezerszer el lett mondva, hogy STOP táblánál meg kell állni."

Ha balesetet okozok, akkor nem fog ferdén állni a szám, nyugi. Pofozkodásból viszont nem én jönnék ki rosszabbul, már csak az említett önbíráskodás miatt sem. Köszönöm, hogy bebizonyítottad, hogy egy önjelölt rendőr vagy, aki a közlekedés összes résztvevője közül a legrosszabb és legveszélyesebb. A balesetveszélyes helyzetek teremtésében nálam előrébb vagy az összes száguldozóval és notórius táblaelnézővel, de még a vasárnapi papákkal szemben is. Lényegesen nagyobb biztonságban érezném magam az úton, ha a te "fajtád" sosem ülne autóba.

Gyere, pofozkodjunk :)

2022. nov. 20. 14:55
 26/44 A kérdező kommentje:

Hiába magyarázod, a STOP az STOP. A piros pedig tilos. Nekem meg nem kell ellenőriznem semmilyen lámpát, izzót, mert kijelzi az autóm computere, ha valami nem világít. Mint ahogyan a guminyomást sem kell, mert azt is kijelzi.

2022. nov. 20. 15:42
 27/44 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig megállok a stop táblánál, bár nem pontosan a vonalon, hanem úgy állok meg teljesen hogy beláthassam mindkét oldalra az utat.
2022. nov. 20. 15:46
 28/44 anonim ***** válasza:

#26 akkor gondolom parkolni sem kell tudnod, mert a kocsi beáll magától, táblákat sem kell nézned, magától megáll a kocsi a STOP táblánál...

Azért a munkahelyedre te vezeted vagy a kocsid magától visz be oda, mert magadtól nem találnál oda? XD

2022. nov. 20. 17:05
 29/44 A kérdező kommentje:

Jó nagy marhaságot mondtál most. Keversz mindent mindennel.

2022. nov. 20. 17:11
 30/44 anonim ***** válasza:

Képzeld, én sem állok meg mindig minden stop-táblánál!

Ezek ellenére nem tartom magam sem autós garázdának, sem törvényszegőnek.

Csak halkan mondom, számtalan olyan felfestéssel találkoztam már, ahol ha megállsz a vonalnál...........semmit sem érsz, mert olyan helyre festették, hogy NEM látod a kereszteződés ágait.

Akkor meg minek?

A másik véglet:

amikor egy tisztán látható kereszteződésben, semmi forgalom, de tábla és vonal van.

Megállás kötelező.

Újra kérdezem: minek?

2022. nov. 20. 17:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!