Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért olyan nehéz megállni a...

Miért olyan nehéz megállni a vonalnál?

Figyelt kérdés

[link]

Ez olyan alap dolog, minthogy WC-zés után kitöröljük a fenekünket. Ezért nem értem, hogy sokaknak miért esik nehezükre. Lehet, hogy én vagyok túl szabálykövető, de még éjszaka, üres kereszteződésben is megállok. Mint ahogyan az az első dolgom, hogy bekötöm magam, amikor beszállok az autóba, vagy éppen használom az irányjelzőt. Rosszul érzem magam, ha ezeket nem csinálom.

2022. nov. 20. 10:38
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:

Csak ám ez a rendőrt nem fogja érdekelni, neki az a lényeg, hogy megállj (mert egyébként meg is kell). A másik dolog pedig, hogy nem te döntöd el, mennyire veszélyes egy kereszteződés, hanem a szakmérnök, aki csak jobban ért hozzá. Ilyen esetben pedig nincs olyan, hogy másik fajta tábla volt csak raktáron. Ha kell, legyártják az oda szükséges táblát. A közlekedés egy veszélyes üzem, nem lehet hanyagnak lenni egyik oldalról sem.

2022. nov. 20. 11:26
 12/44 anonim ***** válasza:
60%

Az a baj, hogy sok helyen tök indokolatlan a stop tábla, így már nem üti meg az ingerküszöböt.

Kényelmetlenebb, környezetszennyezőbb, ha minden második kereszteződésben feleslegesen állóra fékezek, így repülhetnek a kövek, piros kezek, de én sem szoktam megállni, ha belátható. És ha egy nap megbüntetnek ezért, akkor tőlem legyen egy jó napja a rendőrségnek.

De amíg a minden napos közúti veszélyeztetés felett szemet hunynak, addig ez szerintem nem más, mint piti pénzbeszedés.

2022. nov. 20. 11:29
 13/44 anonim ***** válasza:
96%

#10 Minden közlekedő macisajtnak hívják az elsőbbségadás kötelezőt, ne játszad az agyad.

egyáltalán van neked jogosítványod? Nekem legalább van 2 kategóriára is és mindent megcsináltam elsőre, pusztán elmondtam a véleményem, hogy a stop tábla néhány helyen felesleges, van ahol meg az elsőbbségadás kötelező tábla kevés, és igen rohadt sokan macisajtnak hívják, mert így "rövidebb" a neve és mindenki tudja miről van szó.

Te meg járjál gyalog amúgy, mert baromságokat beszélsz.

Lemerem fogadni autót te legfeljebb a GTA-ba vezettél.

2022. nov. 20. 11:30
 14/44 anonim ***** válasza:
80%

#11 Tudom, hogy a rendőrt nem fogja érdekelni, ott a tábla, ez a szabály van érvénybe ha tetszik ha nem, mint mondtam már én személy szerint van ahol feleslegesnek ítélem meg, lehet amikor kihelyezték a táblát még volt értelme, de azóta változhatot a közlekedés és értékét veszítette, de nem vizsgálták felül, csak betartják ami ott van.

Egyébként a telefon nyomkodás, telefonálás, záróvonalas előzések, egyéb veszélyes dolgokkal kéne inkább foglalkozniuk a rendőröknek, nem egy kihalt kereszteződésbe nézni, hogy a stop táblánál megállás helyett csak lassítással haladt át.

2022. nov. 20. 11:33
 15/44 A kérdező kommentje:

Sok helyen indokolatlan azt mondod, de fogadjunk, hogy alig tudsz párat felsorolni, és amit felsorolnál, az sem állná meg a helyét. Én még soha nem találkoztam indokolatlan STOP táblával. A mérnökök ezt jobban átlátják, mert te csak arra tudsz hagyatkozni, amit akkor tapasztalsz, amikor pont az adott kereszteződésnél vagy. Lehetséges, hogy akkor éppen kevesebb autó van azon a szakaszon, és úgy gondolod, ez a mindennapos.

2022. nov. 20. 11:35
 16/44 A kérdező kommentje:

De azt is ellenőrzik, erre jó például a civil rendőrautó.

2022. nov. 20. 11:36
 17/44 anonim ***** válasza:
72%

#16 Legyen így.

Mindegy, maradjunk annyiba, hogy szerintem akkor is pár helyen nem megfelelő táblák vannak. Van ahol szigorúbb tábla kéne adott szakaszra van ahol enyhébb.

De még 1 bűntetőm pontom sincsen, 1x kaptak rajta gyorshajtáson csak, 50-s táblánál 71-l mentem (munkahelyre siettem be...)

és 6 éve vezetek, szerintem ez nem olyan rossz arány.

2022. nov. 20. 11:45
 18/44 A kérdező kommentje:

Ez csak azt mutatja, hogy nem buktál le. De kitudja, hogy hányszor szabálytalankodtál már.

2022. nov. 20. 11:49
 19/44 anonim ***** válasza:
72%
#18 Sokszor :) De egyébként nem jellemző rám, hogy szabályszegő lennék, az átlagnál még így is szabályosabb vagyok és még az indexet is szoktam használni, sőt még azt is tudom mikor hogyan kell. :)
2022. nov. 20. 11:56
 20/44 Koplárovics Béci ***** válasza:
97%
#18: akár csak egyszer is ellenőrizted már indulás előtt az összes lámpád, a fék, a gumik és a kormány működőképességét? Ellenőrzöd minden egyes elindulásod előtt a rendszámtábláid meglétét? Miért nem? Hiszen ez is egy kötelező eleme a közlekedésben való részvételnek. Persze nem tudnak büntetni érte, mivel lehetetlen ellenőrizni. Szóval miért szeged meg minden egyes alkalommal már elindulás előtt a KRESZ szabályait?
2022. nov. 20. 12:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!