Szabad-e előzni?
Szabad-e előzni, ha az útburkolati jelek megengedik, DE jönnek szemből a két forgalmi sáv közül a külsőben?
Tehát a mi oldalunkon egy sáv van, a másik oldalon, tehát ahol a szemből jövők közlekednek, ott kettő sáv van és a kettő közül a külsőben haladnak járművek. Ebben az esetben én előzhetek-e?
Mert ugye nem mennék neki a szemből jövőnek, mert ha még használom is az ő belső sávját akkor sincs baj mert ő "eggyel kijjebb" megy
Ilyen esetekben nem szoktam előzni mert nem bízok a szemből jövőben, lehet figyelmetlen és úgy sejtem hogy nem szabad előzni így mert nem teljesen biztonságos.
Tehát összesen három sáv van, mint például itt?
Ilyen helyeken MINDIG van záróvonal, másképpen honnan lehetne tudni, a középső sáv melyik irányban használható. Tehát nemleges a válasz.
3. Így van. Az ángliusuknál meg bal oldalon kell menni. De ezt majd román/angol kérdésnél beszéljük meg.
Elméletileg a magyar rendeletben van időszakosan változó irányú sáv, gyakorlatban nem tudok ilyent. De az táblákkal jelzett lenne, és mondjuk 12 előtt egyik irányban, utána a másik irányban használható.
7- a kérdés az volt ha szabad ilyen helyen előzni, gondolom a kérdező már találkozott ilyennel.
Mint írtam van ilyen és szabad előzni, bár nem tartom helyesnek vagy biztonságosnak, de ettől még létezik:
DJ108C
Akik ráfeküdtek a pirosra, meg aki román dolgokkal jön, miért teszi?
Magyarországon biztosan tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!